LIVE VIDEO Mădălin Voicu dirijează Orchestra de Cameră Bucureşti – Ion Voicu, în direct pe adevarul.ro, de la ora 16.30

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară, începând cu ora 16.30, pe scena de la Ateneul Român va avea loc un concert susţinut de Orchestra de Cameră Bucureşti – Ion Voicu, dirijată de Mădălin Voicu şi avându-i ca solişti pe Pierre Amoyal şi Ştefan Tarara.

Mădălin Voicu, fiul violonistului Ion Voicu, s-a apropiat de domeniul muzical iniţial prin studiul viorii, a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, iar ulterior s-a dedicat artei dirijorale, de-a lungul timpului fiind îndrumat de muzicieni de prestigiu precum Sergiu Celibidache, Carlo Zecchi, Corneliu Dumbrăveanu, Hans Swarowsky. Mădălin Voicu a fost dirijor al Filarmonicii „Oltenia” şi al Filarmonicii „Paul Constantinescu”, fiind totodată un invitat permanent al orchestrelor de profil din ţară, iar concertele susţinute în străinătate relevă aprecierea de care se bucură artistul şi peste hotare. A susţinut concerte alături de Orchestra de Cameră „Bucureşti”, înfiinţată de către violonistul Ion Voicu, iar din anul 2001 Mădălin Voicu este membru de onoare al Academiei Franceze de Ştiinţe, Arte şi Litere.

Ştefan Tarara este câştigătorul Concursului  Internaţional „George Enescu”, ediţia 2014.

Pe întreaga perioadă a Festivalului (30 august - 20 septembrie), concertele şi evenimentele vor fi transmise în direct pe adevarul.ro, fiind preluate de la posturile Televiziunii Române (TVR1, TVR2, TVR+ şi TVR HD).

Festivalul George Enescu. Programul zilei de azi

16.30

Recitaluri şi concerte camerale

Ateneul Român

Orchestra de Cameră „Bucureşti” – Ion Voicu

Dirijor: MĂDĂLIN VOICU

Solişti:

PIERRE AMOYAL – vioară

ŞTEFAN TARARA – laureat al Concursului Internaţional „George Enescu” – ediţia 2014

Program:

Mozart – Divertisment în Re Major, KV136

Mozart – Concertone pentru două viori şi orchestră de cameră în Do Major K 190/186 E

Mozart – Simfonia nr.40 în sol minor KV 550

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite