FOTO Cum arată Robert Powell la 40 de ani după rolul din „Iisus din Nazaret“ şi care este scena care l-a marcat pe actor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Powell în „Iisus din Nazareth“
Robert Powell în „Iisus din Nazareth“

Actorul britanic Robert Powell, acum în vârstă de 74 de ani, a devenit cunoscut în întreaga lume după ce a interpretat rolul Mântuitorului în capodopera lui Franco Zeffirelli, „Jesus of Nazareth/ Iisus din Nazaret“.

După rolul care l-a consacrat, actorul a continuat să fie activ în industria cinematografică, dar nu a reuşit să se desprindă de imaginea care l-a marcat atât de profund. La 74 de ani, Robert Powell continuă să joace în piese de teatru. El este cunoscut şi pentru interpretarea personajului Mark Williams în serialul dramatic „Holby City“, produs de BBC One, personajului David Briggs în serialul „The Detectives/ Detectivii“, alături de actorul Jasper Carrott, şi interpretarea lui Tobias „Toby“ Wren în drama ştiinţifico-fantastică „Doomwatch“.

Robert Powell s-a născut pe 1 iunie 1944 în Salford, Lancanshire, şi şi-a început cariera de actor jucând în seriale şi filme de televiziune în Marea Britanie. În 1977, ajunge în atenţia întregii lumi când interpretează rolul lui Iisus din filmul „Iisus din Nazaret“ al legendarului regizor Franco Zeffirelli. 

Producţia, o miniserie de televiziune de 6 ore şi 16 minute, prezintă viaţa Mântuitorului, iar Robert Powell fusese distribuit iniţial în rolul lui Iuda. Regizorul a decis să îl facă protagonist, după ce i-a văzut ochii şi s-a gândit că „privirea blândă“ a acestuia ar corespunde perfect lui Iisus Hristos.

robert powell foto getty images

Robert Powell FOTO Getty Images

„De la păr până la siluetă eram Iisus Hristos, a fost un moment extraordinar“, declarase Robert Powell pentru „The Express“.

Powell a mărturisit, în repetate rânduri, după turnarea peliculei, că experienţa interpretării celui mai important personaj din istoria creştinătăţii a fost una solicitantă şi chiar traumatizantă, scrie procinema.ro. 

Powell, care avea 33 de ani când a jucat rolul Mântuitorului,  a fost cu totul fascinat de rolul său, pe care a vrut să-l joace în aşa fel încât fiecare individ să fie atins într-un fel sau altul de el. Acesta a rămas impresionat total de o scenă care-l bântuie şi acum, cea în care se afla pe cruce. 

„Eram doar eu şi echipa de filmare, alături de ceilalţi actori, erau toţi emoţionaţi şi plângeau, iar eu îmi auzeam vocea ca un ecou printre acei munţi. Cred că acea scenă este cel mai bine scrisă din istorie“, declara actorul pentru History Channel. 

Powell a mai adăugat că popularitatea neştirbită a lui Iisus Hristos constă în faptul că este un personaj universal, care poate lua atâtea forme şi interpretări câţi credincioşi există.

„Cred că rolul şi filmul au avut o asemenea influenţă asupra acestui aspect deoarece am reuşit să ajungem la o audienţă atât de mare şi pentru că am fost atât de nespecifici în abordarea noastră faţă de personajul biblic (…). Am rămas impresionat de cele 10.000 de scrisori în care fanii îmi scriau, povestea actorul. 

Dar nu toţi au fost mulţumiţi de el. Dennis Potter, scenarist de piese de teatru, l-a descris pe Powell ca fiind „constipat“. „Acesta este cuvântul pe care nu am să-l uit şi îl voi lua cu mine în mormânt. Pentru asta, n-am să-l uit niciodată pe Potter“ a fost reacţia lui Powell.

image

Robert Powell, în rolul lui Iisus din filmul „Iisus din Nazareth“ FOTO procinema.ro

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite