Sanofi anunţă rezultate pozitive pentru vaccinul său anti-COVID-19

Sanofi anunţă rezultate pozitive pentru vaccinul său anti-COVID-19

Grupul farmaceutic francez Sanofi a anunţat miercuri rezultate pozitive obţinute într-un studiu de amploare privind vaccinul său anti-COVID-19, dezvoltat în colaborare cu grupul britanic GSK, informează AFP. Anunţul vine cu o întârziere de aproape un an, după mai multe amânări.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Sanofi şi GSK vor solicita aprobarea vaccinul lor împotriva COVID-19 de autorităţile de reglementare" din Statele Unite şi Uniunea Europeană, au anunţat într-un comunicat comun cele două companii, la finalul testelor realizate pe mai multe mii de persoane, conform Agerpres.

Cei doi producători farmaceutici, care nu au făcut încă publice studiile clinice pe care se bazează aceste rezultate, au anunţat că vaccinul lor s-a dovedit eficient în prevenirea oricărei spitalizări asociate COVID-19. 
 
Companiile au raportat, de asemenea, o eficacitate care depăşeşte uşor pragul de 50% împotriva tuturor infectărilor ce provoacă simptome. 
 
Sunt rezultate "comparabile cu eficacitatea vaccinurilor deja disponibile", au subliniat reprezentanţii companiei Sanofi, în contextul în care vaccinurile existente pe piaţă şi-au pierdut de-a lungul timpului eficacitatea împotriva riscului de infectare, mai ales după apariţia la sfârşitul anului 2021 a variantei Omicron. 
 
Grupul francez Sanofi a fost nevoit să îşi amâne de două ori etapele prevăzute în calendarul de dezvoltare a acestui vaccin, pe care spera să îl lanseze iniţial înainte de jumătatea anului 2021. Sanofi a acumulat mai întâi o întârziere de şase luni, din cauza unei probleme legate de dozajul vaccinului, apoi o altă întârziere cauzată de dificultatea privind găsirea unor persoane care nu au fost niciodată infectate cu SARS-CoV-2, pentru a realiza teste clinice fiabile. 
 
De asemenea, Sanofi a renunţat , în septembrie 2021, la proiectul unui alt vaccin anti-COVID-19, bazat pe tehnologia ARN mesager, utilizată şi la fabricarea serurilor dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi Moderna, aflate deja în centrul campaniilor de vaccinare desfăşurate în numeroase ţări occidentale. 
 
Vaccinul pe care se concentrează de acum grupul francez foloseşte o tehnologie mai puţin inovatoare, bazată pe proteine recombinate, la fel ca vaccinul produs de compania americană Novavax, care va începe să fie distribuit în curând în UE. 
 
Autorităţile sanitare speră că aceste două vaccinuri vor fi bine primite de persoanele neîncrezătoare în tehnologia ARN mesager, insistând totuşi asupra faptului că astfel de temeri sunt nejustificate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările