Primele cazuri de COVID-19 au apărut mult mai devreme decât se credea iniţial STUDIU

Primele cazuri de COVID-19 au apărut mult mai devreme decât se credea iniţial STUDIU

COVID-19 / FOTO Arhivă

Primele cazuri de COVID-19 au apărut în China cel mai probabil între începutul lui octombrie şi mijlocul lui noiembrie 2019, conform unei noi analize care sugerează că noul coronavirus s-a răspândit în lume mult mai devreme decât s-a crezut iniţial.

Primul caz a apărut probabil la 17 noiembrie, afirmă cercetătorii, într-un studiu din publicaţia PLOS Pathogens, citat de Agerpres.
 
Oficial, primele cazuri de COVID-19 s-au înregistrat la începutul lui decembrie 2019, în oraşul Wuhan din centrul Chinei.
 
Experţii susţin însă de mult că virusul circula deja de o perioadă semnificativă de timp în regiune. Aceasta este de altfel şi viziunea pe care o are echipa de oameni de ştiinţă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) însărcinată la începutul anului cu studierea originii pandemiei de COVID-19.
 
În cadrul studiului citat, coordonat de David Roberts de la Universitatea din Kent, cercetătorii calculează perioada cea mai probabilă în care agentul patogen ar fi putut trece de la animale la oameni, pe baza informaţiilor despre primele cazuri confirmate în China şi în altă parte.
 
Ei s-au bazat pe un model matematic din domeniul conservării care este folosit pentru a face predicţii despre extincţia speciilor. Modelul sugerează că cel mai probabil virusul s-a răspândit în lume din ianuarie.
 
Calculele oamenilor de ştiinţă indică faptul că primele infectări din afara Chinei ar fi apărut în jurul datei de 3 ianuarie în Japonia. În Europa, primul caz ar fi fost în Spania, în jur de 12 ianuarie, conform calculelor specialiştilor. În SUA, prima infectare ar fi apărut în jurul datei de 16 ianuarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările