Cum se acordă concediul medical şi indemnizaţia pentru carantină în caz de coronavirus?

Cum se acordă concediul medical şi indemnizaţia pentru carantină în caz de coronavirus?

În scopul prevenirii îmbolnăvirilor şi recuperării capacităţii de muncă, persoanele asigurate pot beneficia de concediu şi indemnizaţie pentru carantină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toate reglementările sunt cuprinse în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate. Astfel, concediul şi indemnizaţia  pentru carantină se acordă asiguraţilor cărora li se interzice continuarea activităţii din cauza unei suspiciuni asupra unei boli contagioase, pe durata stabilită prin certificatul eliberat de direcţia de sănătate publică.
 
Certificatul medical de carantină, eliberat de medicul curant
Certificatul de concediu medical pentru carantină se eliberează de către medicul curant pe baza certificatului eliberat de organele de specialitate ale direcţiilor de sănătate publică. În caz de carantină, certificatele de concediu medical se pot elibera la o dată ulterioară, dar numai pentru luna în curs sau luna anterioară.
 
Citeşte continuarea articolului, aici! 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările