Ce plante menţin sănătatea plămânilor

Ce plante menţin sănătatea plămânilor

Uleiul de eucalipt se poate folosi sub formă de inhalaţii.

De regulă, la primul simptom de răceală este recomandat să nu apelezi la medicamente şi să-ţi îndrepţi atenţia către farmacia naturistă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Îţi aduci aminte cu siguranţă, că în perioada copilăriei când rămâneai peste vacanţă la bunici niciodată nu vedeai pastile dacă te durea ceva. Avea bunica mereu la îndemână un remediu naturist ce părea a-ţi lua durerea cu mâna. Şi asta deoarece natura ne pune de ani buni la dispoziţie tot ce aveam nevoie pentru a fi sănătoşi în plante, fructe şi legume.

O imunitate corespunzătoare are nevoie de plămâni sănătoşi, iar pentru asta este recomandat consumul anumitor plante:

Eucaliptul, remediu pentru tuse

Uleiul esenţial de eucalipt este recunoscut pentru acţiunea pozitivă asupra aparatului respirator. Şi asta deoarece are efecte antimicrobian, expectorant şi tonic. Are o largă paletă de a acţiona de la dezodorizant, purificând aerul din încăperi, până la  împrospătare aşternuturile.

Atenţie însă, uleiul de eucalipt nu se foloseşte direct pe piele niciodată. Cea mai bună modalitate prin care să te bucuri de proprietăţile sale minunate este să îl foloseşti la aromoterapie.

De asemenea eucaliptul este folosit adesea la fabricarea ipastilelor pentru tuse cât şi a siropurilor de tuse, şi asta deoarece conţine cineol, un compus care combate congestiei, calmează tusea şi tratează inflamaţia pasajelor sinusale.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte remedii naturiste combat tusea!

Ce trebuie să ştii despre homeopatie

Aceste trucuri îţi pot salva viaţa!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările