Simona Czudar

Simona Czudar

Director Executiv Asociaţia „Ador Copiii”
 • acum 8 ani

  Copiii, prioritate zero

  De anul acesta România, în data de 2 iunie, marchează în mod oficial Ziua Naţională pentru Adopţie. Dincolo de festivismul obişnuit zilelor naţionale, prin această zi se doreşte aducerea subiectului adopţiei în prim-plan la o dată fixă, în agenda publică a oficialităţilor din domeniu în perspectiva dezvoltarii sistemului de adopţie în Romania şi salvarea copiilor părăsiţi, uitaţi în sistem.

 • acum 9 ani

  Nu sunt singur - am un frate

  Asociaţia „ADOR Copiii” organizează în colaborare cu DGASCP Iaşi, vineri, 13 decembrie, în localitatea Iaşi o zi specială pentru 35 de frati instituţionalizaţi. În sistemul de protecţie socială se află cupluri de fraţi care beneficiază de diverse măsuri de protecţie (asistenţă maternală, plasament familial, centre de plasament), copii care nu se cunosc sau care s-au întalnit foarte rar.

 • acum 9 ani

  VIDEO Schimbă o viaţă. Adoptă un copil!

  Ştirile din mass media despre copiii părăsiţi de părinţi şi de sistemul de protecţie specială ne cutremură. În 2013, numărul copiilor care ajung să fie înfiaţi este prea mic faţă de sutele de micuţi instituţionalizaţi în centrele de plasament din cadrul Direcţiilor Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

 • acum 10 ani

  Scrisori către Moş Crăciun la Palatul Copiilor

  Mâine, vineri, 21 decembrie la ora 13.00, la Palatul Copiilor din Bucureşti, vă invităm să trăiţi puţin din bucuria simplă şi curată de copil! Intrarea este gratuită şi se vine doar cu bună dispoziţie, veselie si sufletul deschis să primiţi spiritul sărbătorilor de iarnă.

 • acum 10 ani
 • acum 10 ani

  Ce întreabă copiii după adopţie ?

  Deşi până in jurul vârstei de 10 ani copilul nu înţelege complet noţiunea adopţiei este bine ca să introduci termenul treptat, încă de la cele mai fragede vârste.

 • acum 10 ani

  Primii 10 paşi pe care trebuie să-i faci după ce ai adoptat un copil

  Adopţia este un lucru minunat insă foarte greu de pus in cuvinte.După lungi asteptări momentul devenirii părinte poate fi pentru mulţi coplesitor. Practic parinţii adoptivi devin parinţi instant şi lucruri absolut normale sunt trecute cu vederea sub incărcătura emotională care caracterizează perioada de acomodare la noua formulă a familiei şi la statutul de părinte.

 • acum 10 ani

  Cântec pentru mame nemuritoare

  Mă pregăteam să scriu despre altceva când am primit năucitoarea veste că una dintre mămicile pe care le cunosc, pe care o admir foarte mult şi care m-au marcat în mod special, şi-a luat zborul către stele.

Vezi mai multe
Modifică Setările