Răzvan Voncu

Răzvan Voncu

Conf. universitar
Vezi mai multe
 • luna trecuta

  O victorie mică

  M-am înşelat, recunosc: micul grup de oligarhi refugiaţi în Germania de represaliile lui Plahotniuc s-a dovedit mai tare decât Plahotniuc. În consecinţă, Andrei Năstase (cel susţinut de „refugiaţii“ din Germania, care fac legătura între UCD-UCS şi partidul Maiei Sandu) a câştigat turul al II-lea al alegerilor pentru Primăria Chişinăului.

 • acum 2 luni

  Cercul se închide

  Ultimul tur al alegerilor pentru Primăria Chişinăului va consemna, în opinia mea, penultimul act al desprinderii Republicii Moldova de pe orbita europeană.

 • acum 2 luni

  Mulţumim invadatorilor, că ne-au invadat cu blândeţe...

  Preşedintele-plagiator Igor Dodon a mulţumit, recent, trupelor ruse din Transnistria, pentru „contribuţia lor la evitarea vărsării de sânge”. Păstrând proporţiile, a fost ca şi cum preşedintele Hacha al Cehoslovaciei ar fi mulţumit, în 1939, trupelor naziste pentru că „au protejat” ce mai rămăsese din ţara sa şi... au contribuit la evitarea vărsării de sânge.

 • acum 3 luni

  Un drum în Basarabia

  Am făcut, la finele lunii aprilie, încă un drum prin Basarabia. Mai bine nu l-aş fi făcut... E un drum care ar pune la încercare, cred, sentimentele oricărui român, indiferent că e unionist sau nu (iar majoritatea românilor sunt).

 • acum 3 luni

  Trezirea din iluzie

  Oferta Ucrainei, de a permite transferul Armatei a 14-a din Transnistria în Rusia printr-un coridor garantat, este un adevărat turnesol.

 • acum 3 luni

  O publicaţie inestimabilă

  Privesc de mai mulţi ani, cu crescândă admiraţie, eforturile profesorului Alexandru Bantoş de a scoate la Chişinău o revistă intitulată „Limba română“.

 • acum 4 luni

  Puţină gheaţă pentru minţile înfierbâtate de demagogie

  Profesorul Dan Dungaciu, unul dintre cei mai buni cunoscători ai situaţiei din Republica Moldova, a confirmat, sec, ceea ce observatorii lucizi au sesizat mai de mult. Şi anume, că nu există nici un program oficial, asumat de autorităţile din Republica Moldova, care să marcheze Centenarul Unirii Basarabiei.

 • acum 4 luni

  Nimic despre nivelul de trai

  Marţi, 27 martie, vom aniversa 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara. În amintirea evenimentului petrecut cu un secol în urmă, la Chişinău va avea loc duminică, 25 martie, o Mare Adunare Centenară, la care este de aşteptat să se manifeste forţele unioniste şi, de ce nu?, pro-europene din fosta provincie românească, devenită acum stat independent.

Vezi mai multe