Mihai Vacariu

Mihai Vacariu

Lector asociat SNSPA
 • acum 2 ani

  Mulţumirea dascălului

  Ce poate fi mai mulţumitor pentru un dascăl decât să vadă cum elevii sau studenţii săi evoluează, învaţă ceva nou, descoperă o lume ca şi cum ar fi lumea lor?

 • acum 2 ani

  Festivalul George Enescu şi nevoia de cultură

  Credinţa lui Dostoievski cum că „Shakespeare este superior unei perechi de cizme, iar Rafael unui bidon cu gaz“ pare cu atât mai actuală în aceste vremuri tulburi pe care le trăim. Există chiar şi la noi în România o mână de oameni, câteva mii, doar câteva mii, care subscriu cu toată tăria la teza enunţată de celebrul romancier rus.

 • acum 3 ani
 • acum 3 ani
 • acum 3 ani

  Râsul şi politica

  Când Valeriu Nicolae a anunţat că se retrage de pe lista Alianţei 2020 şi implicit din politică motivând, printre altele, că şi-a dat seama că nu a mai râs „cam de multişor“, mi-am amintit de o cugetare a lui Dostoievski care spunea că „nici­odată firea omului nu se dezvăluie mai deplin ca atunci când râde“.

 • acum 3 ani

  Lăsaţi-l pe Andrei Caramitru să crească!

  În primele două săptămâni când am ajuns în Australia, o expresie surprinzătoare apărea cu o frecvenţă neobişnuită în rândul celor care doreau să îmi explice cum stă treaba în ţara de la Antipozi: „Cut down the tall poppies“ („Taie macii înalţi“).

 • acum 3 ani

  Singurătatea luptătorului pentru dreptate

  Luni seara, Andreea Sârbu, judecător la Judecătoria Sectorului 1, a protestat singură pe treptele Palatului de Justiţie din Bucureşti în ciuda jandarmilor zeloşi care au încercat să o intimideze şi să o determine să renunţe la protest.

 • acum 3 ani

  Vremuri de război, nu de rezistenţă

  Este cât se poate de clar că respingerea înregistrării Alianţei USR-PLUS este o declaraţie de război. Partidele respective au făcut notificările necesare către Tribunal pentru a se opera modificările în Registrul Partidelor. Starea de fapt este cât se poate de clară: USR şi PLUS au alţi lideri, aleşi în mod legitim şi Alianţa trebuia admisă în cursa electorală.

Vezi mai multe
Modifică Setările