Marius Geantă

Marius Geantă

Cofondator Centrul pentru Inovaţie în Medicină
 • acum 4 ani
 • acum 4 ani

  Screening-ul „la minut“ cu telefonul mobil pentru fibrilaţia atrială, recomandat de consorţiul de experţi AF-Screen

  Screening-ul pentru fibrilaţia atrială asimptomatică (FA) la persoanele în vârstă de peste 65 de ani şi tratarea acesteia cu medicamente anticoagulante ar putea preveni zeci de mii de accidente vasculare cerebrale la nivel mondial în fiecare an, afirmă  un grup de experţi internaţionali, într-o ediţie recentă a jurnalului Circulation*, revista Asociaţiei Americane de Cardiologie (AHA).

 • acum 4 ani
 • acum 5 ani

  Studiu: atitudini şi percepţii despre bolile mintale în cadrul populaţiei României

  Centrul pentru Inovaţie în Medicină (InoMed) a prezentat, într-un eveniment desfăşurat la Reprezentanţa Comisiei Europene, rezultatele studiului “Atitudini şi percepţii asupra bolilor mintale în cadrul populaţiei României”. Cercetarea, realizată de compania IMAS, face parte din campania InoMed „AntiStigma”, lansată în toamna anului 2015.

 • acum 5 ani

  Caravana cu Medici: lecţii pentru societate

  În luna mai 2016, Comisia Europeană publica un raport îngrijorător despre decesele evitabile, la nivelul Uniunii Europene. România se află la primul loc în privinţa deceselor care pot fi prevenite, procentul fiind de aproape 50%, faţă de media europeană de 33%.

 • acum 5 ani

  România, pe harta europeană a medicinei personalizate

  Sistemele de sănătate din întreaga lume, nu doar din România, se află la intersecţia a trei tendinţe majore: fenomenul de îmbătrânire a populaţiei, creşterea costurilor pe fondul sporirii consumului de servicii medicale, dar şi pe seama costurilor în creştere ale noilor produse şi servicii, la care se adaugă dezvoltarea exponenţială a noilor tehnologii IT&C.

 • acum 5 ani
 • acum 5 ani

  De ce #VotezPentruSanatate

  Sistemele de sănătate din întreaga lume, nu doar din România, se află sub presiunea a 3 mari trenduri: demografia (fenomenul de îmbătrânire a populaţiei), creşterea costurilor (prin creşterea consumului de resurse medicale, pe fondul îmbătrânirii, dar şi prin creşterea costului noilor tehnologii) şi dezvoltarea tehnologică.

Vezi mai multe
Modifică Setările