Georgiana Epure

Georgiana Epure

Membră a Asociaţiei pentru Libertate şi Egalitate de Gen
 • acum 7 ani

  Iar despre educaţie sexuală! De ce şi cum?

  Sănătatea tinerilor şi educaţia pentru sănătate nu sunt opţionale. Tinerii din România au nevoie de educaţie despre sexualitate, sănătate reproductivă şi respectarea drepturilor sexuale.

 • acum 7 ani

  Când drepturile nu vor mai fi opţionale

  Cine sunt cei cu adevărat „cu dizabilităţi”? „Ei” sau „noi”, noi ca societate că nu adaptăm condiţiile de lucru/de trai pentru ca toţi să aibă şanse egale, că suntem incapabili să ne imaginăm o lume mai bună?!

 • acum 7 ani
 • acum 7 ani

  Marea Britanie se face mică? Scoţia şi ideile ei

  E un mijloc de septembrie frumos în Marea Britanie, colorat, încă verde, încă tăcut. Asta până când porneşti radioul, aprinzi televizorul, deschizi un ziar sau contul de Twitter plin cu hastag-uri cu #Yes sau #BetterTogether. Toamna lui 2014 e o toamnă scoţiană. Despre Scoţia şi ideile ei.

 • acum 8 ani

  Femeia ca un câmp de luptă

  Prima dată când mi-am imaginat fiorii războiului nu a fost în orele de istorie, ci când am citit romanul lui Camil Petrescu, „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”. Mi s-a părut incredibil cum a demitizat războiul, cum l-a descris ca fiind un haos total. Doar că războiul nu înseamnă doar haos, ci şi strategie şi planificări îndelungate, planificarea crimelor de război, printre care şi a violului în masă.

 • acum 8 ani
 • acum 8 ani

  Criza din Republica Centrafricană – sau cum comunitatea internaţională nu şi-a îndeplinit responsabilitatea de a proteja

  De când a devenit independentă (1960), Republica Centrafricană a suferit 5 lovituri de stat, ceea ce a creat instabilitate politică - mai ales în nordul ţării care este populat predominant de musulmani. Este o poveste despre violenţă, corupţie şi proastă guvernare. Oare comunitatea internaţională – cea care are responsabilitatea de a proteja – nu ar fi trebuit să prevadă conflictul din prezent dintre Séléka şi anti-Balaka?

 • acum 8 ani

  Femeia sau al doilea cel mai vândut „produs” din lume

  Capitalismul promovează o cultură a consumului care nu are limite, orice poate deveni un produs ce poate fi vândut sau cumpărat, inclusiv trupul unei fete. Aşa s-a ajuns ca femeile să ocupe locul doi în topul celor mai vândute „produse” din lume, după droguri şi înaintea armelor ilegale.

Vezi mai multe
Modifică Setările