Eugen Tănăsescu

Eugen Tănăsescu

Preot şi Jurnalist
 • acum 1 an
 • acum 2 ani

  Linguriţa e penală? Cam penibilă ideea...

  Cică ar fi linguriţa penală. E penibilă ideea. Pentru că: 0. Linguriţa de unică folosinţă nu are garanţia sterilizării. E luată din magazin, de pe raft, purtată prin geantă, sacoşă, etc, apoi se pune mâna pe ea. Trece printr-un aparat de sterilizare până la potir?

 • acum 3 ani

  Lupta lui Moise cu Dumnezeu, Allah, Budda şi alţi dumnezei

  Începerea anului şcolar l-a reactivat pe militantul secularist Moise Emil. Cel care, în numele libertăţii, se luptă cu religia, divinitatea, bisericile etc. Dreptul dumnealui. Doar că, în anti-cruciada asta n-au ce căuta minciunile şi ameninţările.

 • acum 3 ani

  Pelerinajul unui şef de stat: Papa Francisc

  Vizita Papei Francisc în România este un crâmpei dintr-o amplă acţiune europeană a Vaticanului de soft-power. Este suficient să te uiţi în mesajele Papei, începând cu anul 2014 şi, mai ales, pe unde le-a difuzat. Dar, desigur, trebuie să ştii şi ce înseamnă „soft-power“.

 • acum 3 ani

  Sfinţirea „în văzduh“ a Crucii şi „cocoţarea“ IPS Teodosie

  Mulţi ortodocşi de mucava am văzut zilele astea. S-a frământat internetul, frate, că vai, ce să vezi, IPS Teodosie a sfinţit crucea de pe turlă chiar acolo, „cocoţat“ pe turlă. Acum, nu că-l apăr eu, că n-are dânsul nevoie de apărarea mea (deşi aş avea calificarea necesară), dar e cazul să apărăm teologia în faţa credulilor cu aspect de teologi.

 • acum 3 ani
 • acum 3 ani

  Focul purificator de la Notre-Dame

  Inima culturală şi turistică a Europei a trecut prin foc. Rămâne de văzut dacă va fi un foc purificator pentru că dezastrul de la Notre-Dame poate fi convertit, creştineşte, în bucuria unei regăsiri identitare. Dureroasă, dar ziditoare. Odată cu zidurile, se pot rezidi suflete.

 • acum 3 ani

  Klaus Iohannis dă cu flit democraţiei?

  Aştept de la Domnul Preşedinte scuze, clarificări sau confirmări. Recenta declaraţie a domniei sale referitoare la susţinătorii Referendumului pentru Căsătorie jigneşte milioane de oameni din această ţară, fie ei ortodocşi, catolici, protestanţi, musulmani sau necredincioşi.

Vezi mai multe
Modifică Setările