Daniel Şandru

Daniel Şandru

Politolog
 • acum 2 ani

  PSD şi ţarcurile minţilor

  Ultimii doi ani ai guvernării PSD, la care e anexată şi ALDE, au arătat limpede că pariul înţelegerii teleologice a parcursului democratizării începute acum 30 de ani este pierdut de societatea românească. Astăzi, România se află în pragul colapsului democratic, deşi deţine un statut de nevisat în 1990: este stat membru al UE şi al NATO.

 • acum 3 ani

  Dragnea faţă cu „das Nichts“

  E puţin probabil ca acel „Nimic!“ ce a scurtcircuitat, sub formă de răspuns, efectul retoric al întrebării „Ce-am făcut noi?“, adresată publicului pesedist la Dumbrăveni, Suceava, de către Liviu Dragnea să-i fi produs acestuia din urmă vreo mirare filosofică.

 • acum 7 ani

  Timbrul pe cultură şi cenzura economică

  Prin proiectul de lege privind instituirea timbrului cultural, care ar urma să înlocuiască legea 35 din 1994, cultura conţinută între copertele cărţilor ar trebui să poarte un soi de „stigmat” atribuit, îndeobşte, viciului.

 • acum 7 ani

  Primarul Gheorghe Nichita şi Iaşul liberal, „în clipa de faţă”

  Imaginaţi-vă că aţi intra într-un oraş al României sosind acolo cu aşteptările create de cartea de istorie. Cam aşa am intrat eu în Sibiu în anul 2007, când oraşul era capitală culturală europeană. Nu puteţi avea acum această şansă, aşa că vă ofer, cu ochii minţii, drept propunere, oraşul în care locuiesc, Iaşi.

 • acum 7 ani

  „Oamenii Timpului“, o reverenţă pentru Iaşi

  La finele acestui an, în luna decembrie, vom scrie împreună primul capitol dintr-o poveste. Noi, cei de la revista „Timpul“, împreună cu cititorii noştri, vom depăna întreaga amintire a unui an, o amintire legată de Iaşul anului 2014.

 • acum 7 ani

  FILIT: Diplomaţie publică şi identitate competitivă

  Aflat în pragul unei a doua ediţii, după cea desfăşurată anul trecut, Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere de la Iaşi reprezintă deja un excelent exemplu pentru cum ar trebui să arate o campanie de diplomaţie publică. După numai o primă ediţie, FILIT nu mai este doar al Iaşului, nici doar al României, ci s-a impus ca fiind reprezentativ în spaţiul central-est european

 • acum 7 ani

  Zbor lin spre îngeri, Alex Savitescu!

  Alex a plecat azi, luându-şi pixul şi telecomanda care, ajung să cred, era, cumva, încorporată în acesta, ca şi „microfonul de serviciu” de-altădată.

 • acum 7 ani

  „Ucenicii vrăjitori” de la Mihăileni

  Lucrurile stau altfel decât în poemul lui Goethe, publicat în 1797. Mi-a fost dat să înţeleg asta în duminica de 10 a lui august, când, la Mihăileni, în bătătura casei ce i-a aparţinut mamei lui George Enescu, i-am întâlnit.

Vezi mai multe
Modifică Setările