Ciprian Stănescu

Ciprian Stănescu

Futurist
 • Ciprian Stănescu a citit acum 4 zile

  „Doamnă Preşedinte, Domnule Preşedinte, vă felicit pentru poziţia câştigată. Sper să realizaţi imensa responsabilitate pe care ţara v-a acordat-o şi pe care aţi cerut-o. Nu ştiu dacă sunteţi cel sau cea pe care am pus ştampila, dar acest lucru contează mai puţin acum. Ceea ce contează este să găsiţi îndeajuns de multă înţelepciune să ne vedem peste 5 ani şi să simţim mai mulţi dintre noi că avem ceva de ales.”

Vezi mai multe
 • acum 2 ani

  Inteligenţa Artificială: cine câştigă şi cine pierde

  Deşi diferită faţă de celelalte revoluţii industriale din trecut, transformarea curentă provocată de Inteligenţa Artificială, automatizare şi 5G va avea cel mai probabil acelaşi tip de efect: distrugerea job-urilor va predomina pe termen scurt şi mediu şi crearea de noi job-uri va fi puternică pe termen lung.

 • acum 2 ani

  30 de joburi din viitor şi abilităţile pentru ele

  Evoluţiile în inteligenţă artificială, automatizare, big data sau cele mai puţin tehnologice ca trenduri de îmbătrânire a populaţiei au efecte semnificative asupra meseriilor şi activităţii umane în viitor. Roboţii nu vin şi ne iau toate joburile, dar cu siguranţă multe din joburile clasice sunt în pericol de transformări semnificative pe perioada următoarelor decade.

 • acum 4 ani

  Cum (mai) revoluţionăm accesul tinerilor la piaţa muncii? O posibilă soluţie din Statele Unite

  Lipsa locurilor de muncă şi slaba pregătire a tinerilor pentru piaţa muncii afectează din ce în ce mai mult societatea şi economia Românei. Nu există soluţie universală dar putem învăţa şi adapta din soluţii deja implementate. Ashoka Fellow Rafael Alvarez din Statele Unite lucrează cu unele din cele mai mari companii din America pentru a construi oportunităţi şi locuri de muncă pentru mii de tineri din medii defavorizate.

 • acum 4 ani

  Nevăzătorii, o soluţie în detectarea timpurie a cancerului mamar

  Dr. Frank Hoffmann (Germania) a produs o revoluţie în depistarea cancerului la sân. El instruieşte femei nevăzătoare să devină examinatori medicali tactili. Datorita sensibilităţii tactile superioare, acestea descoperă cu 50% mai multe tumori şi cu 28% mai multe alteraţii de dimensiuni mici decât doctorii specializaţi.  Dr. Hoffmann, Ashoka Fellow vine în România la invitaţia Ashoka România în 16 februarie pentru a-şi prezenta inovaţia socială.

 • acum 4 ani

  Cum descoperă femeile nevăzătoare cancerul la sân

  Dr. Frank Hoffmann (Germania) a produs o revoluţie în depistarea cancerului la sân. El instruieşte femei nevăzătoare să devină examinatori medicali tactili. Datorita sensibilităţii tactile superioare, acestea descoperă cu 50% mai multe tumori şi cu 28% mai multe alteraţii de dimensiuni mici decât doctorii specializaţi. Dr. Hoffmann, Ashoka Fellow vine în România la invitaţia Ashoka România în 16 februarie pentru a-şi prezenta inovaţia socială.

 • acum 6 ani

  La partide noi înainte! Sau...?

  Strada nu mai vrea actuala clasă politică. Evident, nimic nou. Candidaţi independeţi atât de mulţi mai greu. Să facem partide noi? 2? 3? 50? 1000? Strada pare încă mică. Şi nepregătită.

 • acum 6 ani

  Manifest social

  Ce înseamnă o societate bună? Societatea în care oamenii vor să devină mai buni şi mai civilizaţi şi se unesc pentru a elimina orice obstacol le stă în calea acestui ideal. Uniţi devenim mai buni. Nu prin revoluţie, ci uniţi prin manifest social.

 • acum 7 ani
Vezi mai multe
Modifică Setările