Alin Mituţa

Alin Mituţa

Specialist în afaceri europene
 • acum 1 an

  România în 2027: două scenarii

  România are în faţă oportunitatea istorică de a se transforma în următorii ani cu ajutorul fondurilor europene şi prin reforme structurale majore. Unde vom fi în 2027? Există două scenarii.

 • acum 2 ani
 • acum 3 ani

  Tensiuni tot mai mari în Uniunea Europeană. România e absentă

  Curtea de Justiţie a UE a decis că Marea Britanie poate anula unilateral cererea de ieşire din Uniune. Acest lucru înseamnă că tabăra „Remain“ îşi va intensifica lobby-ul pentru un nou referendum, punând presiune pe Guvernul May, care este el însuşi împărţit între „Brexiteers” şi „Remainers”.

 • acum 3 ani

  Război deschis cu Uniunea Europeană

  Uniunea Europeană este o entitate istoric construită pe baze consensuale şi de evitare a confruntării, fiind diplomată, răbdătoare şi de multe ori lentă în a lua decizii.

 • acum 3 ani

  Extremiştii, noii aliaţi ai PSD în Europa

  Pentru că doamnei Carmen Dan nu prea îi era clar ieri ​pe cine din Italia l-a primit cu garda de onoare, este cazul să-i spunem că interlocutorul său, Matteo Salvini, ministru de Interne si vicepremier al Italiei, este şeful partidului extremist, anti-imigranţi, anti-UE şi populist Liga Nordului.

 • acum 3 ani

  Cum a ajuns România cea mai eurofobă ţară din UE

  Retorica ROMEXIT a PSD-ALDE funcţionează. Cel mai recent Eurobarometru arată că procentul românilor care spun că apartenenţa la UE este un lucru rău a crescut până la 21% de la 14%, cât era în luna mai. În acest moment, suntem, practic, cea mai eurosceptică ţară din Uniunea Europeană exceptând Marea Britanie care, de altfel, va părăsi Uniunea peste cinci luni.

 • acum 3 ani

  Boicotul ROEXIT

  Românii sunt un popor fascinant. Când în ţări din regiune începeau să încolţească curente naţionaliste şi eurosceptice, ei îşi alegeau un preşedinte dintr-o minoritate etnică. Acum, când în Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia opinia publică devine din ce în ce mai eurofobă, în România creşte cota de susţinere pentru Uniunea Europeană.

 • acum 3 ani
Vezi mai multe
Modifică Setările