Tăriceanu, contrazis de documente. Protocoalele secrete, prinse şi într-o hotărâre de Guvern semnată de liderul ALDE când era premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Inquam Photos
Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Inquam Photos

Călin Popescu Tăriceanu, lider al ALDE şi preşedinte al Senatului, e contrazis chiar de un document semnat de el când era premier al României în ceea ce priveşte faptul că ştia de protocoalele între SRI şi diferite instituţii.

„Procurorul general minte ca să îşi scape pielea. Constat că procurorul general este capabil de orice pentru a-şi scăpa pielea, chiar şi să mintă în spaţiul public. Comunicatul Parchetului General nu reprezintă altceva decât o interpretare proprie dată hotărârii de guvern din 2005. HG 231 nu se referă la protocoale, ci la aplicarea strategiei naţionale anticorupţie. Strategia enunţa o serie de principii care aveau la bază respectarea statului de drept, a legilor în vigoare şi adrepturilor şi libertăţilor individuale. Nicidecum HG 231 nu stabilea încheierea de protocoale secrete precum cele încheiate între servicii şi instituţiile din justiţie în ultimii 10 ani sau precum cel semnat de Augustin Lazăr cu SRI în 2016”, scria Tăriceanu, vineri, pe Facebook. 

Însă, la o simpă citire a Hotărârii de Guvern 231/2005 se poate vedea că documentul semnat de Tăriceanu cuprinde în partea de anexă informaţia că au fost semnate protocoale între „instituţiile implicate“, printre aceste instituţii fiind SRI, Parchetul de pe lângă Îalta Curte de Sasaţie şi Justiţie, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Informaţii Externe sau Parchetul Naţional Anticorupţie (viitorul Direcţia Naţională Anticorupţie).

HG Tariceanu
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite