Reacţii în PSD după apariţia scrisorii prin care i se cere demisia lui Dragnea. „E moderată, nu cere decât demisia“. „PSD, la un moment de cotitură“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PSD au reacţionat după apariţia scrisorii semnate de Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu, prin care i se cere demisia lui Liviu Dragnea. Unii au ironizat scrisoarea, alţii consideră că e bună pentru un început de dezbatere.

UPDATE Paul Stănescu, unul dintre semnatarii scrisorii, a precizat că PSD a ajuns la un moment de cotitură şi că lucrurile nu mai pot fi ascunse. 

UPDATE Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a precizat că joi va avea loc o întâlnire a liderilor de organizaţii din Transilvania pentru a stabili o poziţie comună în ceea ce priveşte problema demiterii lui Liviu Dragnea. 

UPDATE Liderul PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, a anunţat că şi el se află printre semnatarii scrisorii. 


„După foarte multe discuţii pe această temă, iată că a apărut un document care formulează anumite nemulţumiri şi sugestii de rezolvare a situaţiei creată ca urmare a CEX-ului desfăşurat anterior şi a evoluţiilor din ultima perioadă. Cred că scrisoarea trebuie să fie studiată foarte bine de către membrii CEX şi apoi să aibă loc discuţii în CEX. Scrisoarea este moderată, nu cere decât demisia preşedintelui partidului, ceea ce înseamnă că lucrurile vor beneficia de o atenţie specială şi de o dezbatere. Eu cred că lucrurile trebuiau scoase la suprafaţă, pentru ca să li se răspundă şi să putem să continuăm. Singura chestiune care rămâne de discutat este atitudinea celor care sunt implicaţi în această dezbatere şi dacă, la final, vor înţelege că trebuie să încheiem cu nişte concluzii care să ne permită să mergem mai departe”, a declarat Dumitru Buzatu, lider al PSD Vaslui, pentru Mediafax.

Şi liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a avut un mesaj dur la adresalui Liviu Dragnea, despre care a spus că a ajuns „să fie orbit deputere“ şi să aibă „spaime imaginare“. „Susţin Scrisoarea semnată de colegii mei pentru că am convingerea că PSD poate să facă în continuare lucruri bune pentru România. Pentru a realiza asta, trebuie să înţelegem că solidaritatea de partid nu înseamnă să fim pasivi unor decizii greşite care continuă de prea mult timp.Aceste decizii greşite se suprapun cu dorinţa de şi mai multă putere a lui Liviu Dragnea. Un preşedinte PSD care a făcut lucruri bune, dar care, astăzi, din păcate, nu mai este omul pe care l-am cunoscut în urmă cu ceva ani. Din păcate, Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii şi spaime imaginare“, a scris pe pagina sa de Facebook Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, secretarul general Marian Neacşu, o persoana care a fost alături de Dragnea până de curând, pare că l-a trădat pe liderul PSD. „Am citit cu atenţie declaraţia comună a colegilor noştri şi am constatat că sunt enunţate o serie de principii sănătoase privind acţiunea politică a PSD, care din păcate au fost abandonate în ultima perioadă. Sunt întru totul favorabil ideii de revenire la modul colegial şi democratic de luare a deciziilor în partid şi, mai ales, celei de asigurare a continuităţii şi mai ales a coerenţei guvernării“, a declarat Neacşu pentru stiripesurse.ro

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite