Reacţia PSD la atacul lui Iohannis: Se lasă mânat de ranchiună şi obsesii personale. Un comportament lipsit de decenţă şi bun-simţ faţă de doamna prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD condamnă atitudine lui Klaus Iohannis. Foto: Inquam
PSD condamnă atitudine lui Klaus Iohannis. Foto: Inquam

PSD a transmis vineri un comunicat de presă ca reacţie la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, acuzându-l pe acesta de faptul că e „mânat de ranchiună şi de obsesii personale”, ce aduc „prejudicii ţării”. Totodată, social-democraţii mai spun despre şeful statului că ar fi trebuit să „dea dovadă de bună creştere şi politeţe faţă de o doamnă”, premierul Viorica Dăncilă având până acum doar un mesaj de pace politică.

Redăm integral comunicatul de presă al PSD: 

„Partidul Social Democrat condamnă decizia iresponsabilă a preşedintelui Iohannis de a bloca funcţionarea a două ministere cheie ale Guvernului României. Lipsit de orice argument politic, legal sau constituţional, Iohannis se lasă mânat de ranchiuna şi obsesiile personale, aducând prejudicii statului român pe care ar fi trebuit să-l reprezinte.

Iohannis pur şi simplu blochează România, astfel încât Guvernul PSD+ALDE să nu facă investiţii în autostrăzi şi dezvoltare locală.

Scandalurile şi conflictele create de Iohannis sunt cu atât mai iresponsabile în contextul Anului Centenar şi al apelurilor repetate din partea oficialilor europeni privind realizarea unui consens politic înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Iohannis a manifestat astăzi un comportament lipsit de orice decenţă şi bun simţ faţă de doamna prim ministru, în ciuda mesajului de pace politică pe care aceasta i l-a adresat în cadrul şedinţei solemne organizată în Parlament cu ocazia Centenarului. Dincolo de funcţii, preşedintele Iohannis ar fi trebuit să dea dovadă de bună creştere şi politeţe faţă de o doamnă.

În aceste condiţii, PSD va utiliza toate mijloacele legale şi constituţionale pentru a debloca situaţia creată de Iohannis şi pentru a-l determina pe acesta să respecte legile şi Constituţia României.” 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri