Paleologu o preferă pe „Scufiţa Roşie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele democrat-liberal Theodor Paleologu a ironizat ieri proiectul politic „Albă ca Zăpada" lansat în dezbaterea publică de ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, şi a susţinut că o preferă pe „Scufiţa Roşie" pentru că este mai „isteaţă" şi mai „drăgălaşă".

Deputatul democrat-liberal a făcut aceste afirmaţii chiar în cadrul unei dezbateri organizate de Fundaţia Creştin-Democrată, patronată de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, prilej pentru a ataca şi problema transformării PDL în aşa-zisa mişcare populară. „Albă ca Zăpada? Eu sunt pentru Scufiţa Roşie", a comentat Paleologu ironic referitor la şansele proiectului politic, adăugând că nici măcar nu ştie ce înseamnă. „Nu ştiu ce înseamnă Albă ca Zăpada. (...) Scufiţa Roşie e mai isteaţă şi mai drăgălaşă, nu? Mai simpatică", a continuat deputatul.

Dincolo de glume, Paleologu a acuzat faptul că nu a existat nicio discuţie serioasă la nivelul conducerii PDL în privinţa mişcării populare, dezbaterile având loc mai curând în presă decât în interiorul partidului. În plus, vicepreşedintele democrat-liberal a sugerat că declaraţiile colegilor referitoare la schimbarea la faţă a formaţiunii echivalează cu o recunoaştere a falimentului PDL. „Eu cred că nu trebuie să ne resemnăm atât de repede în ceea ce priveşte atractivitatea PDL", a mai susţinut el.

În ultima perioadă, tot mai mulţi lideri PDL au vorbit despre ipoteza constituirii unui pol de centru-dreapta, secretarul general Ioan Olteanu invocând chiar posibilitatea ca la viitoarele alegeri partidul să se înfăţişeze electoratului sub forma „mişcării populare". Recent, Ioana Băsescu a primit acceptul OSIM pentru marca „mişcarea populară", iar senatorul PDL Radu Berceanu admiţea că demersul nu este străin de planurile politice ale preşedintelui  Traian Băsescu.

"Nu am auzit nicio discuţie serioasă în conducerea PDL despre polul de centru-dreapta. ''
Theodor Paleologu vicepreşedinte PDL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite