Orban: Trebuie sistat ajutorul social pentru cei care refuză un loc de muncă sau un curs de recalificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă la Neptun că liberalii trebuie să susţină proiectul de lege care prevede sistarea ajutoarelor sociale pentru cei care refuză un loc de muncă sau un curs de recalificare.

„Cred că una dintre soluţiile de rezolvare a crizelor de pe piaţa muncii este aceea de a elimina parazitismul economic. Şi aici există un proiect de lege pe care PNL trebuie să-l susţină, şi anume acela de sistare a ajutorului social pentru cei care refuză un loc de muncă oferit de agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă. Eu aş adăuga chiar pentru cei care refuză să participe la un curs de recalificare care să-I înzestreze cu abilităţile necesare unei noi meserii care să fie căutate pe piaţă. Cred că este un lucru normal şi firesc”, le-a spus Ludovic Orban liderilor liberali, parlamentarilor şi europarlamentarilor reuniţi sâmbătă la Neptun.

La o dezbatere publică organizată vineri de Primăria Municipiului Bucureşti privind strategia de combatere a sărăciei, Florin Ivan, consilier general USR, a spus că nu ar trebui oferite ajutoare sociale celor în nevoie, din cauză că banii ajung să fie băuţi.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite