Mircea Geoană și-a depus oficial candidatura pentru alegeri: „Acest monopol al partidelor tradiţionale trebuie să înceteze”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul independent Mircea Geoană și-a depus oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale. Acesta a strâns peste 500.000 de semnături, însă a blamat birocrația pentru modul de depunere al candidaturilor.

Mircea Geoana își depune oficial candidatura la alegeri / FOTO: Captură video
Mircea Geoana își depune oficial candidatura la alegeri / FOTO: Captură video

Acesta a declarat că își ia angajamentul de a schimba modul de funcționare al sistemului electoral.

„În România lui 2024, în mod normal nu ar fi trebuit să asistăm la sute şi sute de cutii şi de hârtii şi de birocraţie şi de maculatură, în cele din urmă, şi ar fi trebuit să fim cu toţii capabili să depunem semnăturile, conform legii, pe un simplu stick.

Fac din schimbarea modului în care sistemul electoral funcţionează în România, din modul în care cetăţenii pot să-şi exprime liber opţiunea democratică angajamentul şi misiunea mea ca viitor preşedinte al României. Acest monopol al partidelor tradiţionale trebuie să înceteze. Am făcut acest efort cu pasiune şi sinceritate.

Nu avem maşinării de partid, nu avem bani de la buget şi am făcut acest lucru efectiv din dorinţa de a demonstra că în România se poate face un efort democratic onest, fără să ai nevoie nici de bani publici şi nici de maşinării de partid”, a afirmat Mircea Geoană, după depunerea candidaturii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite