MAE, consultări privind Programul Visa Waiver cu subsecretarul adjunct Kelli Ann Burriesci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Secretarul de stat pentru Afaceri Strategice, Iulian Fota, a avut consultări, luni, cu Kelli Ann Burriesci, subsecretar adjunct pentru securitate naţională SUA, aflată într-un turneu regional în Europa. Ulterior consultărilor, oficialul american a fost primit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Discuţiile s-au axat pe includerea României în Programul Visa Waiver şi posibilităţile de consolidare a cooperării bilaterale în vederea realizării de progrese tangibile în atingerea acestui obiectiv comun româno-american, relatează Agerpres

„Consultările la sediul MAE se înscriu în derularea dialogului constant şi aplicat la nivel politic şi tehnic dintre România şi SUA pe tema includerii ţării noastre în Programul Visa Waiver”, arată MAE.

Ministrul Aurescu a reiterat faptul că includerea României în Programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv politic de prim rang pentru autorităţile de la Bucureşti şi o temă de interes deosebit pentru opinia publică română, cu relevanţă crescută pentru agenda bilaterală şi pentru cea europeană.

El a subliniat importanţa derulării cu succes a campaniei publice comune de conştientizare care urmează a fi iniţiată şi a exprimat întreaga disponibilitate a României de a coopera cu SUA în vederea stimulării scăderii ratei de refuz a vizelor.

De asemenea, şeful diplomaţiei române a salutat reconfirmarea angajamentului părţii americane de a lucra îndeaproape cu partea română în vederea includerii României în Programul Visa Waiver, „care este un obiectiv prioritar asumat de ambele state”, se arată într-un comunicat al MAE.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite