Iohannis: Infractorul Dragnea progresează. E disperat. Face manevre de manipulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis s-a lansat într-un atac foarte dur la adresa lui Liviu Dragnea, despre care a spus că e „un infractor“, nu „un penal“, pentru că nu ar mai avea voie să folosească acest termen.

„Aşa se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful statului. Acest infractor progresează. Din păcate nu în domeniul politicilor publice, ci în domeniul fake news. Ceea ce a prezentat sunt fake news. Sunt minciuni PSD-iste strânse pentru cinci campanii“, a declarat Klaus Iohannis, referitor la Liviu Dragnea, considerat „populist“, mai ales după ce social-democratul a apărut la şedinţa CEx cu două valize. 

„Nu pot să nu menţionez valizele. Constat cu tristeţe că şi aici politica s-a schimbat. Am avut Caragiale, am avut bileţelul roz, acum avem valizele. Aşa se întâmplă când infractori ajung la vârf. Nu ştiu ce e cu aceste valize. Nu am legătură, nu ştiu ce e cu ele“, a mai spus şeful statului. 

Mai mult, Iohannis a subliniat că Dragnea a ajuns într-o altă etapă: „E disperat. Arată tot mai mult că are probleme majore. Nu doar acelea din faţa judecătorilor. Încearcă manevre de manipulare“.

După ce jurnaliştii Rise Project au anunţat că vor difuza documente referitoare la Tel Drum şi la Liviu Dragnea şi apropiaţi ai acestuia, documente  despre care au spus că le-au găsut într-o valiză, "găsită în zona rurală din Teleorman", Liviu Dragnea a venit luni la Parlament cu două valize una cu ”gogoşi de la Rise Project” şi una cu ”dosare” despre FDGR şi Klaus Iohannis.

”Prima valiză este cu gogoşi de la Rise Project. Sunt aici proaspete. A doua valiză, ştiţi că eu sunt din Teleorman şi ca orice localnic din Teleorman, am găsit în fundul curţii o valiză cu documente care nu au ajuns la DNA. Şi hai să vedem ce este: dosarul cu achiziţia frauduloasă a imobilului Raiffeisen. Dosarul cu retrocedări către Forumul Democrat German a bunurilor grupului etnic german. Dosarul cu promovarea procurorilor care i-au închis dosare (lui Iohannis, n.r.). Dosarul cu declaraţii mincinoase despre banii încasaţi din chirii. Cash. Dosarul cu închirierea căminului de batrani de la forumul Democratic german. Dosarul cu presiuni asupra unui judecător CCR. Hopa, mai avem nişte stickuri. Aceste două valize vi le las”, a spus liderul PSD.

Întrebat de jurnalişti, Dragnea a spus că valiza despre care a scris Rise Project este ”o gogoaşă”, nu are legătură cu el şi că ”e o prostie, e o disperare, probabil ca să acopere şi scandalul în jurul domnilor Lazăr”. Ulterior, Rise Project a difuzat o primă serie de documente.

Dragnea a precizat apoi că valiza adusă luni în Parlament cu dosare cu articole din presă despre preşedintele Iohannis este doar prima dintr-un şir care vor conţine documente despre oameni cu funcţii înalte în stat care comit infracţiuni care nu sunt investigate.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite