Geoană prevede o ascensiune extraordinară a României: Trebuie să ieșim din complexul ăsta provincial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a subliniat că România are o reputație extraordinar de bună la NATO, iar românii trebuie să iasă din „complexul provincial”. 

FOTO Facebook
FOTO Facebook

„La NATO, cel puțin, România are o reputație extraordinar de bună. Şi nu neapărat că sunt eu la conducere ci pentru că sunt acolo și când îi vezi, și văd și militari, îi văd și ofițeri de informații, îi văd și diplomați, îi văd și oameni din tehnologie care lucrează pentru noi, îmi crește inima de bucurie. Şi dacă ar fi un mesaj pe care aș vrea să îl dau, este că trebuie să încercăm să ieșim din complexul ăsta de provincial. Mulți români sunt frustrați că suntem tratați de multe ori ca cetățeni de mâna a doua. E o chestiune care pe mine mă face extrem de furios, pentru că știu că se poate face altfel”, a afirmat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu pentru Radio România Actualități.

Potrivit liderului, „România se vede foarte bine de acolo. Cred că România, prin atributul său strategic, își creează condiții mult mai bune și pentru atuuri economice, pentru mai multe investiții, pentru o administrație mai eficientă, pentru atragerea de mai multe fonduri europene, pentru dezvoltarea statului românesc. Și de aceea ceea ce văd eu, și asta nu văd într-un bol de cristal, nu văd într-o..., nu fac acuma predicții, dar văd că această cotă de piață strategică pentru România este la un nivel foarte, foarte înalt”.

Secretarul general adjunct al Nato a mai subliniat că „niciodată România și românii nu au avut mai multă securitate națională decât în acest moment. Și cu cât ne vom face și noi datoria, pentru că trebuie să investim și noi, cu atâta vom avea pentru România și pentru țările NATO un ciclu foarte lung de pace și stabilitate, pentru că dacă nu este pace și stabilitate, nimic altceva nu se poate construi”.

„Ăsta este businessul în care sunt eu astăzi și NATO, suntem de a asigura ca predictibilitate, stabilitate, securitate. După aia trebuie construită o economie mai zdravană, un stat care să funcționeze mai bine, salarii mai bune, pensii mai bune, servicii publice mai bune, dar în absența fundației nu poți construi o casă. Noi suntem aici. Construim foarte solid o temelie pentru România Secolului XXI”, a mai spus Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite