Gândul: Politicianul fugar Cristian Rizea, condamnat la 8 ani de închisoare, şi-a schimbat numele şi trăieşte sub protecţia Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Rizea, pe vremea când locuia în Bucureşti
Cristian Rizea, pe vremea când locuia în Bucureşti

Politicianul fugar Cristian Rizea, condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare,  trăieşte nestingherit la Chişinău, unde duce o viaţă de lux, susţine gandul.ro. Rizea şi membrii familiei sale au primit documente cu alte nume, fiind sprijiniţi de un apropiat al preşedinteleui Igor Dodon. Rizea se recomandă în Chişinău ca fiind director general al staţiei TV Realitatea din Moldova.

UPDATE Preşedinţia Republicii Moldova neagă acordarea cetăţeniei şi chiar demararea procedurii de acordare a cetăţeniei pentru Rizea, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei.

„În privinţa informaţiei apărute în spaţiul mediatic, preluată din presa românească, referitoare la dobândirea cetăţeniei moldoveneşti de către cetăţeanul român Cristian Rizea, comunicăm următoarele.

Preşedintele Republicii Moldova acordă cetăţenie moldovenească prin decret prezidenţial doar în condiţiile naturalizării sau în interesele republicii.

Astfel, instituţia prezidenţială nu a emis niciun decret de acordare a cetăţeniei moldoveneşti cetăţeanului român Cristian Rizea.

Totodată, fostul Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul apărării şi securităţii naţionale (secretar al Consiliului Suprem de Securitate), nu a fost antrenat în nicio procedură de acordare a cetăţeniei Republicii Moldova cetăţeanului român Cristian Rizea“, scrie în comunicat.

***

Cristian Rizea a demarat demersuri pentru obţinerea cetăţeniei moldoveneşti încă din 2018, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în România. Solicitarea de urgentare a acordării cetăţeniei a venit din partea lui Artur Gumeniuc, care, la momentul respectiv, deţinea funcţia de consilier al Preşedintelui Republicii Moldova Igor Dodon pe domeniul apărării şi securităţii naţionale (Secretar al Consiliului Suprem de Securitate).Astfel se explică faptul că familia Rizea a aterizat liniştită la Chişinău, în Republica Moldova, pe 1 februarie 2019, potrivit gandul.ro

Politicanul fugar a obţinut cetăţenie moldovenească atât pentru el, cât şi pentru familia sa. Ulterior, el şi membrii familiei au primit alte seturi de documente, sub alte nume, respectiv Mihai Cristian Luigi (ex-Cristian Rizea), Mihai Josett-Anne-Marie şi Mihai Albert Cristian. 

rizea

Cristian Rizea (Mihai Cristian Luigi) duce o viaţă tihnită în capitala Republicii Moldova, în libertate şi lipsit de griji financiare: deţine un apartament în cea mai luxoasă zonă a Chişinăului în complexul Crown Plaza Park. În plus, politicianul-fugar conduce o maşină de lux, duce copilul la şcoală privată, întreţine o soţie casnică şi, potrivit gandul.ro, este implicat într-o relaţie extraconjugală. 

”Mihai Cristian Luigi” se recomandă în Chişinău ca fiind director general al staţiei TV Realitatea din Moldova, post de televiziune derivat din postul românesc Realitatea TV, controlat de Maricel Păcuraru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite