Firea anunţă pregătirea a două programe naţionale de susţinere a tinerilor şi familiilor, incluse în pachetul de măsuri economice: Family Start şi Student Invest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea FOTO Inquam Photos / George Călin
Gabriela Firea FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă pregătirea a două programe naţionale de susţinere a tinerilor şi familiilor, Family Start şi Student Invest, care sunt cuprinse în Programul „Sprijin pentru România” şi prin care beneficiarii vor putea accesa mai uşor credite.

„Pregătim cele două programe naţionale de susţinere a tinerilor şi familiilor - Family Start şi Student Invest - incluse în programul guvernamental “Sprijin pentru România”. Fondul Român de Contragarantare este partenerul nostru în acest demers. Împreună cu Ministerul De Finanţe vom acorda acest sprijin financiar sub forma unor credite garantate de stat. Am avut discuţii amănunţite cu ministrul Adrian Câciu şi avem toate susţinerea sa”, a transmis Gabriela Firea pe Facebook

Ministrul a mai informat că pregătirea proiectelor se află pe ultima sută de metri. „Am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Fondului Român de Contragarantare: Stere Farmache, preşedinte al directoratului, Andreia Surcel şi Ciprian Costea. Am stabilit forma proiectelor şi suntem pe ultima sută de metri cu toate criteriile de acordare a acestor programe. Ne dorim să avem cât mai mulţi tineri care să poată accesa aceste credite care au condiţii mai avantajoase”, a mai completat Firea. 

Potrivit ministrului, „tinerii trebuie ajutaţi să-şi întemeieze o familie”, astfel că „acesta va fi scopul ajutorului prin programul Family Start”. „Le vom da posibilitatea tinerilor să obţină mai uşor un credit pentru a-şi organiza nunta, pentru a acoperi cheltuielile cu educaţia copiilor sau pentru a cumpăra maşini de familie, cu 7 locuri. Creditul maxim garantat de stat va fi de 75.000 de lei”, a mai informat ministrul Familiei. 

„Programul Student Invest va veni în sprijinul tinerilor înscrişi la facultate în România. Vor putea accesa credite prin care să-şi cumpere cărţi, să-şi achite taxe de studii sau să-şi plătească o chirie pe perioada studiilor. 50.000 de lei este valoare creditului care poate fi obţinut de un tânăr student”, a mai transmis Firea, arătând că, după aprobarea proiectelor în şedinţa de Guvern, vor putea fi acordate primele credite.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite