EXIT POLL Rezultate alegeri prezidenţiale 2019. Iohannis - 66,5%; Dăncilă - 33,5%. Iohannis: E cea mai categorică victorie împotriva PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale 2019. În finală, candidatul PNL a obţinut 66,5% din voturi, în timp ce candidatul PSD Viorica Dăncilă a scos doar 35%, arată EXIT POLL-urile prezentate de IRES şi de CURS - Avangarde. Datele includ şi diaspora, care a votat masiv în favoarea lui Klaus Iohannis. Prezenţa la vot: 50%

1. Exit Poll IRES:

Klaus Iohannis- 66,5%

Viorica Dăncilă- 33,5%

2. Exit Poll CURS- AVANGARDE

Klaus Iohannis - 64,8%

Viorica Dăncilă- 35,2%

Discursul lui Iohannis

Klaus Iohannis: România a câştigat azi, dragi români. România modernă, România europeană, România normală a câştigat azi. Românii au fost eroii zilei de azi. Au mers în număr impresionant să voteze. Acesta e cel mai important lucru al zilei de azi. O menţiune specială pentru românii din diaspora. E cea mai categorică victorie obţinută vreodată împotriva PSD. Vă promit că voi fi preşedintele tuturor românilor, şi a celor care m-au votat, şi a celor care nu m-au votat. Sunt multe lucruri de reparat. Voi fi un preşedinte total implicat pentru România. Am câştigat o luptă importantă, dar războiul nu a fost câştigat. E nevoie să mergem la vot şi la locale, şi la parlamentare. Există o singură Românie, a noastră, a tuturor. 

Discursul lui Dăncilă 

***

Viorica Dăncilă: PSD, azi, a recâştigat încrederea cetăţenilor români din 2016. Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la europarlamentare. Am ajuns din nou la voturile pe care le-am primit în 2016. Numărul de voturi de azi ne ajută, ne obligă şi vom face tot ce este posibil să câştigăm alegerile locale şi parlamentare. 

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a venit la sediul partidului cu produse tradiţionale: roşii, brânză şi ceapă. Social-democraţii pregătesc debarcarea Vioricăi Dăncilă, care ar putea obţine un scor mai mic decât Vadim Tudor la alegerile din 2000 (33%).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite