Dumitru Buzatu, PSD Vaslui: Nu minimalizez corupţia, dar nici n-o exagerez. Am văzut că pe unii îi ucide corupţia, dar nu prea-i ucid narcoticele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu
Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu

Şeful PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a vorbit, joi, despre percepţia fenomenului de corupţie şi a declarat că există fenomene sociale mult mai grave. Întrebat de ce minimalizează corupţia, Buzatu a replicat „nu o minimalizez, dar nici n-o exagerez, ca aceia care fac..am văzut că îi ucide corupţia, le face nu mai ştiu ce, dar nu prea-i ucid narcoticele”. Acesta a mai declarat că „puterile statului sunt separate, dar nu independente”.

Şeful PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a vorbit joi, într-un interviu pentru RFI, despre fenomenul corupţiei şi situţia DNA. Acesta a precizat că nu crede că DNA ar trebui transformat, dar spune că există fenomene sociale mai grave decât corupţia, precum cele care aduc atingere drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Liderul PSD Vaslui a avut un ton critic la adresa celor care cred în sloganul „corupţia ucide!”.

„Nu cred că trebuie transformat în ceva, ci dimpotrivă, cred că trebuie stimulat să-şi exercite cu adevărat funcţia respectivă de combatere a fenomenului de corupţie. Să nu exagerăm, sunt fenomene sociale de asemenea foarte grave şi există o gamă de infracţiuni care aduc atingere, printre care şi acelea care afectează drepturile şi libertatea cetăţenilor, care sunt cele mai importante, că nu sunt cetăţenii creaţi pentru DNA, ci DNA-ul este creat pentru aceia dintre cetăţeni care săvârşesc infracţiuni care se încadrează în raza sa de acţiune. Cu aceste lucruri trebuie să fie conştientizată populaţia României şi în acest sens trebuie luate măsurile, în acelaşi timp exprimând susţinerea pentru combaterea acestui fenomen”, a explicat acesta.

„Nu minimalizez, dar n-o exagerez, ca aceia care fac... am văzut că-i ucide corupţia, am văzut că le face nu ştiu mai ce, dar nu prea-i ucid narcoticele”, a completat Dumitru Buzatu.

Întrebat dacă PSD va stabili în cadrul Congresului extraordinar poziţia partidului privind scandalul DNA, liderul social-democrat din Vaslui a spus că ar putea fi adoptată o rezoluţie prin care să se exprime clar că deşi puterile statului sunt separate, ele nu sunt independente.

„Sigur, o rezoluţie care să exprime în mod principial poziţia PSD faţă de anumite fenomene care se produc şi faţă de derapajele care se produc între puterile statului. Trebuie să ne înţelegem foarte bine aici: puterile statului sunt separate, dar nu sunt independente. Actul de justiţie este independent, nu justiţia ca atare. Justiţia este o putere a statului. Nu pot exista puteri independente. Ele se supun unui control reciproc permanent”, afirmă el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite