Ce spune Drulă despre competiția internă a Alianței Dreapta Unită pentru desemnarea candidatului la prezidențiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a confirma că va intra în competiţia internă din cadrul Alianţei Dreapta Unită pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale.

Liderul USR exclude o colaborare cu AUR sau SOS FOTO Arhivă
Liderul USR exclude o colaborare cu AUR sau SOS FOTO Arhivă

„Eu vreau să avem un candidat al Dreptei Unite şi acesta este obiectivul nostru. Ar fi incorect în momentul acesta să îl anunţ (...). Eu cred că vom avea o soluţie comună pe care o vom găsi în interiorul Alianţei Dreapta Unită", a afirmat Cătălin Drulă, potrivit Agerpres

Despre faptul că va concuraa împotriva fostului șef PNNL, Ludovic Orban, Cătălin Drulă a susținut că nu crede că este „vorba de o concurenţă".

Potrivit șefului USR, românii doresc „un preşedinte de dreapta, (...) integru şi curajos".

„Eu nu cred că oamenii văd o soluţie pentru a conduce România mai departe de un Ciucă, un Ciolacu, un Simion şi cred că îşi doresc un preşedinte de dreapta, un preşedinte care să fie integru şi curajos. Ori aceşti oameni nu răspund niciunuia dintre aceste atribute", a mai adăugat Drulă.

Șeful USR a refuzat să dea detalii cu privire la partenerii politici pe care i-ar putea avea alianța în urma alegerilor parlamentare pentru formarea unei majorități în Parlament. „A specula acum, într-un singur fel, ce se întâmplă după alegeri este contraproductiv. Noi vrem să îi convingem pe români - şi ştim că există un bazin de până la 40% de oameni care îşi doresc o soluţie de dreapta în România adevărată - să ne dea votul. Apoi, că vom putea face cu UDMR, că vom putea face cu cine va fi atunci, astea sunt lucruri pe care le discutăm după", a mai spus Drulă, excluzând însă o colaborare cu AUR sau partidul condul SOS, condus de Diana Șoșoacă. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite