Dăncilă, despre proiectul legislativ privind persoanele cu dizabilităţi: Trebuie să îi lăsăm să înveţe şi ei o meserie, să le găsim şi lor un rost în viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit luni seara, în cadrul unei emisiuni televizate, despre principalele proiecte ale actualului Guvern, anunţând că prioritate are şi o iniţiativă legislativă menită să ajute persoanele cu dizabilităţi. Primul-ministru a declarat că „trebuie să le dăm o şansă să se integreze în societate” şi să „îi ajutăm atunci când probabil vor rămâne singuri”.

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit luni seara, într-un interviu pentru postul de televiziune România TV, despre legea salarizării şi creşterea punctului de pensie, dar şi despre principalele proiecte ale programului de guvernare. Aceasta a declarat că una dintre priorităţile actualului guvern o reprezintă persoanele cu dizabilităţi, premierul afimând că a avut o serie de întâlniri cu asociaţiile reprezentante pentru a înţelege care sunt problemele şi ce soluţii sunt cele mai potrivite. 

„Vom continua discuţiile cu asociaţiile care se ocupă de astfel de cazuri şi care sunt în măsură să ne spună unde sunt probleme şi vom adopta şi un act normativ pentru ajutarea persoanelor cu dizabilităţi. Trebuie să le dăm o şansă, ocazia să se integreze în societate. Să îi lăsăm să înveţe şi ei o meserie, să îi ajutăm atunci când probabil vor rămâne singuri. Trebuie să le găsim şi lor un rost în societate”, a explicat Viorica Dăncilă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite