Curiosul caz al lui Drago┼č Preda, propunerea pentru ┼čefia Radiocomunica┼úiilor. Ce bani ar fi trebuit pl─âti┼úi pentru numire ┼či ce sprijin are

0
0
Dragos Preda FOTO Facebook Dragos Preda
Drago┼č Preda, candidat pentru pre┼čedin┼úia PNL Sector 1 ┼či ┼čef al SN Radiocomunica┼úii FOTO Arhiv─â personal─â / Facebook Drago┼č Preda

Drago┼č Preda, recent ├«nscris pentru pre┼čedin┼úia PNL Sector 1 ┼či propunerea pentru SN Radiocomunica┼úii, este unul din liderii liberali care au atras aten┼úia ├«n urma ultimelor decizii ├«n leg─âtur─â cu el, dat fiind c─â unele ar duce la plata de c─âtre stat a sute de mii de lei. Potrivit unor surse politice, Preda face parte din echipa Orban, dar are ├«n spate ┼či al┼úi actori, mai mult sau mai pu┼úin vizibili.

Drago┼č Preda s-a eviden┼úiat la una din ultimele ┼čedin┼úe ├«n care liberalii au ├«ncercat s─â discute cu primarul de la Sectorul 1, Clotilde Armand, despre situa┼úia gunoaielor din sector. Preda (fost student ├«n Fran┼úa la Sorbona ┼či ├ëcole Nationale dÔÇÖAdministration) a avut un schimb de replici ├«n francez─â cu Armand, ├«nainte ca aceasta s─â plece din ┼čedin┼ú─â. Apari┼úiile publice ale acestuia au ├«nceput s─â fie din ce ├«n ce mai dese, mai ales odat─â cu ├«nscrierea sa ├«n cursa pentru ┼čefia PNL Sector 1, filial─â condus─â de Sebastian Burduja ├«n prezent.

├Än 2020 Eugen Preda a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii ┼či Comunica┼úiilor, iar dup─â ce la putere au venit ┼či cei din USR PLUS, a ajuns secretar de stat la Cercetare, func┼úie pe care a p─âr─âsit-o la finalul lunii mai, pentru a prelua ┼čefia Societ─â┼úii Na┼úionale Radiocomunica┼úii, acolo unde trebuia s─â-l ├«nlocuiasc[ pe Eugen Brad, un inginer cu vechime ├«n companie.

Surse politice sus┼úin pentru ÔÇ×Adev─ârulÔÇŁ c─â Drago┼č Preda beneficiaz─â de sprjin pentru func┼úiile ocupate din mai multe zone. Pe l├óng─â func┼úia sa de la Sectorul 1, unde este vicepre┼čedinte ┼či acum e sus┼úinut de echipa Orban pentru ┼čefia organiza┼úiei, Drago┼č Pred─â ar avea sprijin puternic din partea lui Gabriel Marin, ┼čeful Omnilogic, una din cele mai vechi companii de IT din Rom├ónia, afirma sursele citate. De altfel, surse guvernamentale au precizat pentru ÔÇ×Adev─ârulÔÇŁ c─â printre informa┼úiile vehiculate ├«n interiorul Cabinetului sunt cele legate de faptul c─â omul de afaceri s-ar fi ar─âtat dispus s─â sprijine ┼č plata salariilor compensatorii care trebuie achitate lui Eugen Brad.

Pentru c─â ├«nlocuirea lui Brad nu s-a f─âcut printr-o competi┼úie conform OUG 109/2011, acesta trebuie s─â primeasc─â peste 230.000 de lei, conform prevederilor din contractul de mandat al acestuia. ÔÇ×Nu este o demitere, ci o ├«ncheiere a mandatului ├«n condi┼úii amiabile. Voi preda ┼čtafeta c─âtre domnul Drago┼č Preda. Conform contractului de mandat din 2017, acesta expira odat─â cu numirea unui nou director general prin competi┼úie conform OUG 109/2011. Pentru c─â acest lucru nu s-a ├«nt├ómplat, trebuie s─â primesc acum 30 de salarii brute lunare ├«n maxim 30 de zile. Salariul meu brut este de 13.000 de lei/lun─â, iar cel net este de 7.700 de lei/lun─âÔÇŁ, declara ├«n urm─â cu o lun─â Eugen Brad pentru HotNews, referitor la ├«nlocuirea sa.

La ├«nceputul lunii iunie, Consiliul de Administra┼úiei al companiei a revenit asupra decizie de revocare ┼či instalare a lui Drago┼č Preda, pentru a nu li se imputa plata celor peste 230.000 de lei, at├ót c├ót ar trebui s─â fie da┼úi lui Brad dac─â e demis f─âr─â s─â fie organizat concurs, potrivit HotNews.

Surse din PNL sus┼úin c─â Preda are sus┼úinere ┼či din zona masoneriei, acolo unde ar fi membru al Lojei Valahia 158 ┼či cu care ar avea leg─âturi inclusiv ministrul Ciprian Teleman. Nu ├«n ultimul r├ónd, Drago┼č Preda beneficiaz─â de apartenen┼úa la o familie unde tat─âl actualului ┼čef la Radiocomunica┼úii a f─âcut carier─â ├«n diploma┼úie ┼či cercetare ├«n zona militar─â.

Tat─âl acestuia, Dumitru Preda, a fost profesor universitar ┼či diplomat de carier─â. Dumitru Preda a fost: arhivist principal, cercet─âtor ┼čtiin┼úific principal la Institutul de Istorie ┼či Teorie Militar─â, Bucure┼čti (1974-1997), ┼čef al Arhivei istorice ┼či director al Direc┼úiei Arhivelor Diplomatice (1997-2002), delegat permanent adjunct ┼či ├«ns─ârcinat cu afaceri al Rom├óniei pe l├óng─â UNESCO-Paris (2002-2007), precum ┼či ambasador extraordinar ┼či plenipoten┼úiar la Havana (2011-2016).

La r├óndul s─âu, Drago┼č Preda a terminat licen┼úa ┼či masteratul ├«n ┼×tiin┼úe Politice la Sorbona (Paris), dar a urmat ┼či cursurile ┼×colii Na┼úionale de Administra┼úie. ├Än ÔÇ×c├ómpul munciiÔÇŁ a lucrat mai ├«nt├ói consilier ┼či expert superior la Ministerul Ap─âr─ârii (2008-2014), director de cabinet la Ministerul Tineretului ┼či Sportului (2004-2015), membru al cabinetului ministrului la Tineret ┼či Sport (2015-2016), iar din ianuarie 2020 secretar de stat la acela┼či minister.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite