Cristian Preda: Votul din PE e eşecul lui Orban, ce "a căzut pradă orgoliului", dar şi al lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Respingerea lui Leonard Orban de către PE este un eşec al fostului comisar european, care a căzut "pradă orgoliului" acceptând un post pentru care nu e pregătit, dar şi al lui Victor Ponta, care a sperat "într-o minune" în plen după votul din comisia de buget, spune pedelistul Cristian Preda.

"Candidatura lui Leonard Orban pentru Curtea Europeană de Audit a fost respinsă de plenul PE. Primo: e un eşec al lui L. Orban, care a căzut pradă orgoliului, crezând că, dacă a fost comisar, e bun pentru orice post. La Curtea Europeana de Audit se caută auditori. România are numeroşi auditori cu experienţă, şi la Curtea de Conturi, dar şi în mediul privat. Personal, cred că ar fi bine să fie recrutat cineva care are experienţă privată de auditor. În România lucrează, de ani buni, cele mai mari firme din lume în domeniu, aşa că numeroşi cetăţeni români au calificare serioasă în audit", scrie el pe blog.

"Secundo: e vorba şi de un eşec al lui Victor Ponta", continuă Preda.

"Premierul nu a înţeles că opoziţia faţă de candidatura lui Orban nu a venit doar de la PPE, ci şi de la conservatori şi liberali (inclusiv din PNL!). În plus, el a insistat să menţină candidatura lui L. Orban, în ciuda avizului negativ al comisiei de control bugetar. A sperat că o minune se va produce în plen, deşi ea era imposibilă. Eroarea lui V.Ponta e că a crezut teza - servită de colegii săi de partid din PE - potrivit căreia la mijloc ar fi vorba de un complot al PDL. Ponta nu poate depăşi viziunea care afirmă "cine nu e cu noi e împotriva noastră". Uneori, e bine să asculţi şi ce spun adversarii. Pentru asta, e nevoie însă de un dram de maturitate. România nu pierde locul din Curtea Europeană de Audit, e pur şi simplu nevoie de o propunere credibilă", conchide Cristian Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite