Cristian Preda consideră că Partidul Popular Maghiar are şanse mici să intre în PPE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda scrie pe blogul personal că solicitarea Partidului Popular Maghiar de a intra în PPE s-ar putea să nu aibă sorţi de izbândă, întrucât Bruxelles-ul nu va trece cu vederea relaţia tensionată dintre această formaţiune şi UDMR, membru PPE.

În schimb, în opinia lui Preda, un candidat cu şanse reale de a intra în Partidul Popular European (PPE) este Partidul Forţa Civică, condus de Mihai Răzvan Ungureanu, care, la rândul lui, a solicitat aderarea.

„Forţa Civică și Partidul Popular Maghiar din Transilvania au cerut să intre în PPE. Există o diferență politică semnificativă între solicitările formulate de cele două formațiuni.Astfel, Forța Civică este aliată – în cadrul ARD – cu două dintre cele 3 partide din România care sunt deja membre PPE, în vederea campaniei electorale pentru alegerile din 9 decembrie: este vorba despre PDL și PNȚCD.În schimb, Partidul Popular Maghiar din Transilvania nu numai că nu colaborează cu UDMR, care e al treilea membru PPE din țara noastră, ci are chiar relații foarte tensionate cu formațiunea lui Hunor Kelemen.E o diferență care nu va trece neobservată la Bruxelles, scrie Preda pe blog. Acesta mai spune că procesul de evaluare a candidaturilor durează, în medie, un an.

Citeşte şi: Laszlo Borbely: Alegătorii trebuie să înţeleagă pericolul pe care îl reprezintă PCM şi PPMT

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite