Crin Antonescu: Poate că Tăriceanu vrea să intre în USD. E în regulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL Crin Antonescu FOTO David Muntean
Preşedintele PNL Crin Antonescu FOTO David Muntean

Preşedintele PNL Crin Antonescu a comentat vineri propunerea senatorului liberal Călin Popescu Tăriceanu referitoare la o eventuală candidatură comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare din luna mai.

„Ce spune domnul Tăriceanu este cumva că o să mă însor, dar urmează întrebarea: «Cu cine, vreo femeie ai găsit?». E caraghios. Ce liste comune, cu cine? Şi PSD, şi noi am luat decizia de a merge pe liste separate. PSD nu a propus, nu ne-a rugat pe noi «Hai, mă, să mergem pe liste comune!» şi noi am zis «Nu, dom’le ; nu». Fiecare şi-a luat această decizie independent de altul, PSD şi-a construit o altă alianţă. Chiar nu e caraghios ca domnul Tăriceanu... poate vrea să intre în USD. E în regulă, dar eu nu cred că PNL are o asemenea opţiune“, a spus Antonescu, la B1 TV.

Solicitat să explice afirmaţia referitoare la intrarea lui Tăriceanu în USD, Antonescu a răspuns: „Să declari, după ce oamenii aceştia au construit o alianţă electorală, arătând clar că vor să meargă într-o formulă în care nu sunt liberalii, tu să spui că vrei liste comune, înseamnă că vrei să intri în USD“.

„Eu nu am cum să fiu de acord cu aşa ceva şi vă garantez că zdrobitoarea majoritate a liberalilor nu doresc aşa ceva“,  a mai spus Antonescu.

În opinia senatorului liberal Călin Popescu Tăriceanu, decizia ca PSD şi PNL să participe separat la alegerile europene este neinspirată, iar destrămarea USL „care pare să se prefigureze în acest moment“ ar fi o greşeală.

Citeşte şi:

Crin Antonescu: „Am încheiat orice relaţie cu Dan Voiculescu. Nu mai sunt prieten nici cu Victor Ponta”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la postul Realitatea TV, că actualul primar al Sibiului, Klaus Iohannis, va fi noul ministru de Interne, singurul motiv de neînţelegere cu premierul fiind neacceptarea din partea liberalilor ca PC să desemneze un reprezentant în functia de vicepremier.

USL se pregăteşte să moară. USD se încălzeşte

Crin Antonescu l-a pus pe Victor Ponta să aleagă între Klaus Iohannis şi Dan Voiculescu. Liberalii din teritoriu atacă USD, iar vicepremierul Liviu Dragnea le arată uşa. Unii analişti politici cred că USL va rezista, alţii, dimpotrivă, aud cântecul de lebădă al alianţei.

Şedinţa USL a eşuat. Iohannis nu a fost acceptat ca vicepremier. Mâine, o nouă rundă de negocieri

Liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, s-au întâlnit astăzi pentru a decide în privinţa desemnării lui Klaus Iohannis în funcţia de vicepremier. După întâlnire, primarul Sibiului a anunţat că liderii USL nu au ajuns încă la un acord pentru mandatul său de vicepremier, astfel încât discuţiile vor fi reluate mâine. Totodată, Iohannis a anunţat că noua compenenţî a Guvernului va trece din nou prin Parlament, pentru a primi votul de încredere.

Băsescu: Aş face echipă cu Iohannis

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la finalul întâlnirii cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, că, în contextul aderării României la Schengen, ar putea face echipă cu Klaus Iohannis, în calitate de ministru de Interne.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite