Conservatorii lui Daniel Constantin se pregătesc de fuziunea cu partidul lui Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Mediafax
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Mediafax

Partidul Conservator condus de Daniel Constantin şi Partidul Liberal Reformator păstorit de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu vor fuziona pentru a crea o nouă formaţiune care să se alăture liberal-democraţilor europeni, sub aceeaşi denumire pe care o poartă partidul din Parlamentul European: ALDE.

Noua construcţie va funcţiona într-o formulă cu doi co-preşedinţi, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.

„Am stabilit principiile pe baza cărora vom face fuziunea şi ideile esenţiale“, a declarat miercuri Călin Popescu Tăriceanu, care a arătat că formaţiunea se va numi Alianţa Liberalilor şi Democraţilor şi ar fi „o forţă puternică de centru dreapta de factură liberală“. „Vrem să-i reprezentăm mai ales pe acei români care cred în libertatea individuală, în necesitatea unui partid care să apere şi să promoveze drepturile şi libertăţile individului, care astăzi sunt puse la grea încercare de unele instituţii ale statului“, a mai spus Tăriceanu.

El a povestit că sigla partidului i-a încântat pe colegii liberali europeni. „Sigla este numai parţial asemănătoare. La nivel european are două personaje care se ţin mână în mână şi care reprezintă solidaritatea, pe când noi avem ca simbol un simbol care este foarte răspândit în lumea liberală, şi anume o pasăre în zbor“, a explicat liderul PLR.

Potrivit lui Tăriceanu, noul partid va candida independent la următoarele alegeri. „La alegerile viitoare vom candida ca formaţiune de sine stătătoare, independenţi, nu vom merge în nici alianţă. Acest lucru este valabil atât pentru alegerile locale, cât şi pentru alegerile parlamentare. Avem structuri în teritoriu, avem numeroşi aleşi, care cu toţii şi-au exprimat dorinţa, bazându-se pe propria capacitate, de a candida pe liste proprii“, a mai spus el.

La rândul lui, Daniel Constantin a a afirmat că partidul se vrea a fi o alternativă pentru electoratul de centru. „Este un rezultat firesc, o alternativă care se cere, mai ales după evoluţiile politice din ultimii ani, culminate cu alegerile prezidenţiale din anul 2014“, a spus el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite