Ciucă a discutat cu omologul său Natalia Gavriliţa despre fluxul de ucraineni de la graniţa dintre România şi R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Premierul Nicolae Ciucă a discutat, luni, cu omologul său din Republica Moldova, Natalia Gavriliţa, despre fluxul mare de ucraineni care se află la graniţa celor două state şi despre măsurile de fluidizare a traficului la frontieră.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, astăzi, o convorbire telefonică cu premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa. Cu acest prilej, au  fost discutate teme legate evoluţia fluxului de cetăţeni ucraineni la graniţa dintre România şi Republica Moldova,  măsurile de fluidizare a  traficului la frontieră şi aplicarea procedurilor  mecanismului european de protectie civilă”, informează Guvernul. 

Potrivit datelor oficiale, în perioada 24-28 februarie, prin toate punctele de trecere a frontierei, au intrat în România 70.803 ucraineni şi au ieşit 37.490. „Sunt, aşadar, peste 30.000 de ucraineni în România”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. 

De asemenea, 373 de ucraineni au solicitat azil în România până în acest moment, iar în Republica Moldova s-au înregistrat 600 de cereri în acest sens.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite