Cîţu, despre proiectul „România Educată”: Avem nevoie de reformă pentru o Românie puternică şi liberală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţă Guvern pentru adoptarea memorandumului privind proiectul România Educată / Florin Cîţu, Klaus Iohannis - 14 iul 2021 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Şedinţă Guvern pentru adoptarea memorandumului privind proiectul România Educată / Florin Cîţu, Klaus Iohannis - 14 iul 2021 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a transmis, de asemenea, că este nevoie de reformă în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ. Premierul comunicat care sunt următorii paşi pe care Guvernul îi va face pentru implementarea proiectului „România Educată”.

”Mă bucur că în mandatul Guvernului pe care îl conduc aprobăm acest Memorandum.(...) Este nevoie de reformă, mai ales în educaţie pentru că reformând şi modernizând învăţământul românesc, de fapt învestim în viitor. Este un proiect de ţară şi noi, cei care avem puterea de decizie, avem datoria de a-l implementa. Datoria este a noastră faţă de societate, de elevi, de studenţi, inclusiv de angajatorii care au nevoie de oameni cu baze solide, iar pentru asta este nevoie de creşeterea calităţii educaţiei. Trebuie să fim conştienţi de o nevoie, să aducem îmbunătăţiri pentru fiecare elev şi profesor, indiferent din mediul din care provine.(...) Trebuie să investim cu învăţământul dual. Vreau să salut ţintele din acest proiect”, a afirmat premierul.

El a dăugat că pe lângă suportul financiar prin PNRR de care va beneficia proiectul, „prin alte fonduri europene vom finanţa cu 400 de milioane de euro renovarea unităţilor de învăţămând preuniversitar de stat, vom construi şcoli şi creşe noi, avem nevoie de aşa ceva”. 

„După aprobarea acestui memorandum vom trece la următoarele etape: constituirea unui grup de lucru coordonat de premier care va elabora rapoarte intertimestriale de monitorizare a implementării României Educată în termen 1 august 2021, adoptarea unei hotărâri de guvern privind aprobarea planului de acţiune cu termene şi responsabilităţi pentru implementare, termen 10 septembrie 2021, elaborarea pachetului legislativ care să asigure implementarea -1 octombrie 2021, organizarea de consultări cu partenerii sociali pentru definitivarea pachetului legislşativ, octombrie-noiembrie 2021”. 

El a mai completat că „avem nevoie de o Românie educată, de reformă pentru o Românie puternică şi liberală”. 

Preşedintele Klaus Iohannis a participat miercuri la şedinţa de Guvern, la care Guvernul îşi va asuma proiectul „România Educată”, unde a declarat că reforma în sistemul de învăţământ este obligatorie. În cadrul şedinţei Guvernul adoptă un memorandum prin care îşi asumă ţintele şi obiectivele proiectului „România Educată”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite