Ana Birchall, acuzaţii la adresa unui baron PSD: Cine mă sună să mă ameninţe şi să mă intimideze?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al justiţiei, Ana Birchall, îl acuză pe şeful Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, că sunat-o pentru a o ameninţa şi intimida după ce a solicitat investigarea contractului câştigat de o firmă apropiată de liderul PSD Neamţ.

„Surprize, surprize! Cine mă sună să mă ameninţe şi să mă intimideze la nici jumătate de oră de la postarea mea cu privire la investigarea tuturor achiziţiilor din această perioadă? Chiar nu credeam că postările mele au ecouri până în Cetatea Neamţului… Pentru că a refuzat să îşi ceară scuze pentru acest comportament nedemn de un preşedinte de Consiliu Judeţean, i-am comunicat domnului Arsene că voi face publică „intervenţia” dumisale, să vadă toată lumea ce metode practică anumiţi politicieni cu interese în domeniul achiziţiilor”, a schirs Birchall pe Facebook.

Anterior, fostul ministru al Justiţiei scrisese pe Facebook un exemplu de contract care ar putea fi investigat de o comisie parlamentară de anchetă privind achiziţiile publice în timp de pandemie. Firma câştigătoarea a unui contract pentru modernizarea unor drumuri era una apropiată de liderul PSD. 

Imagine indisponibilă

G4Media.ro a dezvăluit, luni, că firma Mavgo Holding din comuna Taşca, judeţul Neamţ, a câştigat licitaţia organizată de Consiliul judeţean Neamţ pentru modernizarea mai multor drumuri judeţene în condiţiile în care a fost singurul ofertant. Contractul în valoare de peste 411 milioane de lei, adică peste 85 de milioane de euro, fără TVA, a fost semnat pe data de 7 aprilie 2020, potrivit portalului de licitaţii publice, SEAP. Durata contractului este de 4 ani şi jumătate.

Potrivit presei locale, Mavgo Holding este controlată de Gheorghe Vlasie, zis Ginel. El este într-o relaţie de rudenie cu Ionel Arsene, preşedintele PSD al CJ Neamţ, care i-a botezat un copil.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite