Adrian Năstase: „Să încercăm, împreună, să schimbăm agenda de preocupări publice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase a scris pe blog că, în această perioadă, Guvernul este obligat să se ocupe „cu războaiele de guerilă desfăşurate în spatele aparentului armistiţiu cu Cotroceniul” când ar trebuie să aibă altă agendă şi să se ocupe de strategii de reformă cu impact social imediat. În plus, fostul pesedist a precizat că în următoarele zile va prezenta opiniile sale despre măsurile ce ar trebui luate.

„Guvernul este obligat să se ocupe cu războaiele de guerilă desfăşurate în spatele aparentului armistiţiu cu Cotroceniul, riscând să nu poată răspunde, în lunile următoare, aşteptărilor populaţiei. Obligat să rezolve problema datoriilor din trecut, presiunile clientelei politice a patru partide, actiunea preşedintelui care se identifică cu şeful opoziţiei, presiunile venite de la Bruxelles şi de la FMI şi greutăţile organizării bugetului în acest an, Guvernul poate fi tentat să facă, succesiv, compromisuri care îl pot costa (şi ne pot costa), pe termen mediu, a scris fostul premier pe blogul personal.

Adrian Nătase a scris şi despre măsurile care ar trebui luate în 2013 pentru a schimba „agenda de preocupări publice”.

„Anul 2013 ar trebui, pe de o parte, să însemne asumarea unor măsuri ample de reformă – în primul rând economice – cu efecte pe termen mai lung, dar şi punerea în aplicare a unor măsuri cu impact social imediat. Pot fi realizate ele în acelaşi timp? Va fi greu… Cred însă că măsuri economice curajoase în acest an ar putea avea ca efect şi creşterea încrederii populaţiei, în plan intern, şi a credibilizării ţării în plan extern”, susţine fostul pesedist.

„În zilele următoare vă voi prezenta opiniile mele despre rapoartele pe care le-am menţionat, pentru a încerca, împreună, să schimbăm agenda de preocupări publice”, conchide Adrian Năstase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite