A început ședința comună a Guvernelor României și Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guverul României și cel al Spaniei au început ședința comună, găzduită de Regatul Spaniei. La eveniment sunt prezenți premierul Nicolae Ciucă și mai mulți membri ai Executivului român.

Premierul Nicolae Ciucă și Președintele Guvernului Spaniei FOTO Adevărul
Premierul Nicolae Ciucă și Președintele Guvernului Spaniei FOTO Adevărul

Premierul Nicolae Ciucă participă miercuri, 23 noiembrie 2022, împreună cu mai mulți membri ai Cabinetului, la prima ședință comună a Guvernelor României și Regatului Spaniei, găzduită la Castellón de la Plana. 

La ședința comună a celor două Guverne mai sunt prezenți ministrul afacerilor Externe, Bogdan Aurescu; ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr; ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Attila Cseke; ministrul Muncii și solidarității sociale, Marius Budăi; ministrul Sănătății, Alexandru Rafila; ministrul Agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea.

Potrivit unei informări a Executivului român, în marja ședinței comune vor fi semnate și o serie de Memorandumuri de Înțelegere privind cooperarea sectorială în arii precum muncă și protecție socială, consultări politice în domeniul afacerilor externe, pregătirea diplomaților, cultură, cooperarea în situații de urgență, agricultură și sănătate”.

Șefii celor două Guverne vor susține declarații de presă la finalul ședinței comune și în urma mai multor întâlniri între oficiali. 

Ciucă, întâlnire cu reprezentanții comunității de români din Spania

Premierul Nicolae Ciucă are și o întrevedere cu primarul localității Páramo de Boedo, Aurel Truță și o întâlnire cu reprezentanți ai comunității de români din Regatul Spaniei. 

„Dincolo de a fi un partener strategic, Spania este și un prieten apropiat al României. De-a lungul anilor, am reușit să construim o relație bazată pe încredere reciprocă, pe un dialog politic substanțial, dinamic și pe o abordare constructivă și deschisă. Avem o cooperarea economică și sectorială dinamică și diversă. România și Spania au și abordări similare pe mai multe dosare strategice în context UE și NATO. În plus, legăturile noastre sunt și mai strânse datorită comunității foarte puternice, bine integrate și foarte active de aproape 1 milion de români care contribuie la dezvoltarea societății și economiei Regatului Spaniei”, a transmis premierul Nicolae Ciucă într-un comunicat de presă. 

Premierul României a oferit și un interviu unei publicații spaniole, în contextul ședinței comune a Guvernelor României și Spaniei, în cadrul căruia a susținut că reuniunea de astăzi reprezintă un bun prilej pentru a promova noi oportunități economice și comerciale.

Premierul român a subliniat totodată că Europa va fi mai sigură cu România în Schengen, iar cetățenii și companiilor române au dreptul de a se bucura de toate beneficiile pieței interne.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite