Experienţă macabră în „Simulatorul morţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teama de moarte are leac, susţin inventatorii primului joc 4D care te face să simţi ce înseamnă incinerarea. În schimbul sumei de 35 de euro, chinezii se întind în sicrie, sunt băgaţi într-un crematoriu virtual şi apoi renasc.

Numit „Samadi - Experienţa 4D a morţii“, un proiect lansat în China se bucură de succes în rândul oamenilor convinşi că un crematoriu virtual este lucrul de care au nevoie pentru a-şi depăşi frica de moarte şi pentru a înţelege care sunt lucrurile importante în viaţă.

Ideea jocului morbid, deschis într-un parc de distracţii din oraşul Shenzhen, le-a venit inventatorilor chinezi Ding şi Huang Wei-ping după ce s-au confruntat, la rândul lor, cu momente grele. Aşa au înţeles că sunt prea puţini cei care reuşesc să se împace cu ideea morţii, în aşa fel încât să vadă în experienţa finală întreaga măreţie a vieţii.

În numai trei luni, creatorii simulatorului morţii au reuşit să facă rost de suma necesară demarării proiectului, aproape 60.000 de euro, în urma unei campanii de strângere de fonduri lansate online, ceea ce i-a convins că oamenii au nevoie de o astfel de maşinărie. 

image

FOTO jue.so

Renaştere în pântecele 4D

În schimbul a 35 de euro, cât costă un bilet pentru simulatorul Samadi, participantul trebuie să scape de moarte în timpul mai multor provocări. Dacă pierde, iar jocul este astfel creat încât să nu ai nicio şansă în faţa morţii, învinsul se întinde într-un sicriu şi apoi este transportat până la un incinerator fals. În interior, omul ajunge să aibă impresia că va fi făcut scrum datorită efectelor speciale. Printre acestea se numără proiectoarele de lumini care dau impresia  flăcărilor, dar şi de temperatura care ajunge la 40 de grade Celsius. Momentul incinerării este urmat de cel al renaşterii, graţie unui pântece 4D imens, în realitate o capsulă cu interiorul moale care imită uterul matern.

image

FOTO Oddity Central 

Ţinând cont de faptul că budismul este religie predominantă în China, şi mai mult de 50% din populaţie crede în reîncarnare, creatorii simulatorul morţii au testat un creamatoriu adevărat pentru ca jocul să se apropie cât mai mult de realitate, după cum au declarat pentru postul de televiziune american CNN.

„Ding a intrat primul în crematoriu, iar eu am fost stresat să-l urmăresc de afară, chiar dacă ştiam că flăcările nu vor fi aprinse. Angajatul care controla sistemul era şi el emoţionat, fiind obişnuit doar să bage trupurile înauntru, nu să le şi scoată de acolo“, a povestit Huang Wei-ping.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite