Yao Ming a lansat o campanie împotriva supei de rechin!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yao Ming (dreapta) va sta pe tuşă circa un an
Yao Ming (dreapta) va sta pe tuşă circa un an

Cunoscutul baschetbalist chinez Yao Ming are şi alte preocupări în afară de a evolua pentru Houston Rochets în NBA. Gigantul jucător (are 2,31 m) participă la o campanie care are drept scop interzicerea consumului supei de rechin...

Operat la piciorul stâng, în iunie trecut, Yao Ming a anunţat vineri că nu va reveni în competiţie decât peste un an.El are timp, aşadar, să se ocupe de campania pe care a lansat-o acum trei ani! Ciudat sau nu, el a început să joace baschet la o echipă din Shanghai care se numea "Rechinii"...   
Yao Ming crede că acest mamifer are nevoie de atenţia oamenilor. "I-am vânat atât de mult încât rechinii sunt în pericol de dispariţie", a spus baschetbalistul care a lansat şi un clip publicitar ce este difuzat pe CCT, principala televiziune de stat din China.

Potrivit unui studiu, două treimi dintre chinezi consumă cu predilecţie supă de rechin. Interesant este că aripioarele acestui mamifer, care sunt vândute pe piaţa din Hong Kong, sunt improprii consumului uman, el având o cotă ridicată de mecur.

"Sper ca în viitor copiii să nu ştie despre rechini decât datorită echipei de baschet din Shanghai sau mergând să-i vadă în ocean. În sfârşit, nu prea aproape de ei...", a declarat Yao Ming.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite