VIDEO S-a stins torţa olimpică... Nu-i nimic, aprindem alta!

VIDEO S-a stins torţa olimpică... Nu-i nimic, aprindem alta!

Flacăra olimpică * Foto: Reuters

La două zile după ce a debutat ştafeta prin care este purtată pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord torţa olimpică s-a stins... Organizatorii n-au fost însă în impas, având într-un autocar care îi însoţeşte pe alergători una de rezervă, precum şi recipiente în care este întreţinut focul sacru adus tocmai din Grecia, de la Olympia. 

Ştiri pe aceeaşi temă

Torţa era ataşată de scaunul cu rotile al sportivului paralimpic David Follett (badminton), când s-a stins brusc, cu puţin timp înainte de ora 10.00, în regiunea Devon, din sud-vestul Angliei. "Flacăra s-a stins din cauza unui arzător defect. Nu este ceva neobişnuit ca flacăra să se stingă şi acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive. De exemplu, în condiţii de vânt foarte puternic. Păstrăm flacăra-mamă în felinare special create, astfel că atunci când torţa se stinge din diverse motive, pe parcursul ştafetei, o reaprindem de la sursă", a explicat o purtătoare de cuvânt a Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice.

O torţă de rezervă a fost adusă imediat de oamenii care se aflau în spatele purtătorului. Ea a fost aprinsă de la unul din felinarele cu focul sacru adus tocmai din Grecia, de la Olympia.

Tripul campion olimpic la iahting, Ben Ainslie, a dat start, sâmbătă, periplului din Marea Britanie al torţei olimpice, care se va încheia la Londra, în data de 27 iulie, când va începe competiţia internaţională.

Flacăra olimpică a sosit în Regatul Unit vineri seară, cu o cursă aeriană specială, de la Atena, şi a fost transportată cu elicopterul la Land's End, unde a fost folosită pentru aprinderea torţei.

Aproximativ 8.000 de alergători vor purta torţa pe o distanţă de 12.875 de kilometri pe suprafaţa Regatului Unit şi a Irlandei. Torţa va trece prin cel puţin o mie de oraşe şi sate. Cel mai tânăr membru al ştafetei torţei olimpice are 12 ani, iar cel mai în vârstă are 100 de ani. De asemenea, torţa va fi purtată şi de un tânăr militar care şi-a pierdut picioarele şi un braţ într-o explozie în Afganistan. În medie, torţa va fi purtată în fiecare zi de 115 persoane.

Torţa va trece şi prin locuri celebre, ca Loch Ness şi Stonehenge. Înainte de parcursul de o săptămână în capitală, torţa va petrece o noapte în Turnul Londrei.

La 27 iulie, torţa va intra pe stadionul olimpic, unde va fi folosită pentru aprinderea flăcării ce va arde pe toată durata Jocurilor Olimpice, până la 12 august.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările