Victor Piţurcă: "O victorie a României la Istanbul îi scoate pe turci în proporţie de 75% din lupta pentru calificare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României
Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că în cazul unei victorii în partida de vineri de la Istanbul, echipa naţională a României o va scoate în proporţie de 75 la sută pe reprezentativa Turciei din lupta pentru calificare la CM 2014.

"Sunt două jocuri destul de importante cu adversarii cu care ne batem pentru primul şi al doilea loc din grupă (n.r. - Turcia şi Olanda). Aceste meciuri ne vor da posibilitatea de a ne bate pentru calificare. Meciul din Turcia este extrem de important. Cu Turcia şi Ungaria ne batem pentru locul doi ce duce la baraj, Olanda fiind cea mai bună echipă a grupei. Dacă aducem puncte (n.r. - de la Istanbul) avem şanse să câştigăm locul doi. Turcia este peste nivelul nostru, are prima şansă, dar şi noi am demosntrat că avem valoare. Dacă îi batem pe turci, în proporţie de 75 la sută îi scoatem din lupta pentru calificare, pentru că am fi la şase puncte de ei", a declarat antrenorul naţionalei conform Mediafax.

Întrebat câte puncte crede că va obţine România în partida cu Turcia, tehnicianul a menţinat: "Nu sunt Mafalda să spun câte puncte vom obţine. Noi ni le dorim pe toate. Ar fi bun un punct în Turcia în condiţiile în care după trei meciuri disputate am fi la trei puncte de ei".

În opinia lui Victor Piţurcă, mijlocaşul Arda Turan este cel mai bun fotbalist al reprezentativei Turciei. "Turcii de-a lungul timpului au fost războinici în adevăratul sens al cuvântului şi aşa sunt şi ca jucători. Ei au jucători la echipele mari unde românii nu îşi găsesc loc. De la mijloc în sus toţi jucătorii lor sunt periculoşi, cu un plus pentru Arda Turan, care e jucătorul lor numărul 1", a adăugat selecţionerul.

Echipa naţională a României va întâlni Turcia, vineri, 12 octombrie, de la ora 20.30, pe Stadionul Sukru Saracoglu din Istanbul şi Olanda, marţi, 16 octombrie, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2014.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite