Squadra Azzura vede viaţa în roz. Anglia, acasă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balotelli a făcut spectacol în meciul cu Anglia
Balotelli a făcut spectacol în meciul cu Anglia

Italia şi Anglia au făcut primul 0-0 de la acest Campionat European, trimiţând partida la lovituri de departajre. Acolo, Pirlo l-a umilit pe Hart.

Italia şi Anglia s-au întâlnit la Kiev în ultimul sfert de finală al Campionatului European.

Daniele de Rossi, fotbalistul Romei, a izbit bara cu un şut de mare fotbalist, cu exteriorul (minutul 4). Suporterii italieni şi-au pus mâinile în cap, după care s-au enervat de-a binelea la cele trei ocaziii ale lui Mario Balotelli. În minutul 25, năbădăiosul atacant a fost blocat perfect de Terry, în momentul în care se pregătea să-l lobeze pe Hart, după care a tras în portar (31) sau peste (42). Anglia a trăit şi a sperat la imensa ratare a lu Glenn Johnson, fundaşul dreapta apărând de nicăieri în mijlocul careului, pentru a-şi încerca şansele din câţiva metri, şut respins greu de Buffon (minutul 5). A fost apoi rândul lui Rooney să trimită un "cap" pe lângă (minutul 14).

Balotelli se întrece în ratări


Repriza a douza a început cum s-a terminat prima, adică avându-l pe rampă pe Mario Balotelli, atacantul sclipitor, egoist, neînţeles, care se crede cel mai bun fotbalist al lumii, după Messi. Balotelli a mai interceptat o minge în careu, dar a fost din nou blocat de Hart. Pe măsură ce Italia punea stăpânire pe joc, Roy Hodgson a realizat că echipa sa avea doar un şut pe poartă, cel al lui Glenn Johnson, şi a mutat. Andy Carroll şi Walcott, adică un pivot şi un vitezist, i-au schimbat pe Milner şi Welbeck. Pericolul a venit însă tot de la Rooney, care a încercat o foarfecă când mai erau doar câteva minute de joc.
Meciul a ajuns la lovituri de departajare. Primii au marcat Balotelli şi Gerrard, după care a ratat Montolivo. Rooney a făcut 2-1 pentru Anglia. Apoi, Pirlo l-a umilit pe Hart cu o scăriţă. Young şi Cole au ratat, italienii au marcat prin Nocerino şi Diamanti, calificându-se în semifinala cu Germania, scor final 4-2.

Anglia: Hart - Johnson, Terry, Lescott, Cole - Milner (Walcott 61), Parker (Henderson 94), Gerrard, Young - Rooney, Welbeck (Carroll 60). Selecţioner: Roy Hodgson
Italia: Buffon - Abate (Maggio 90), Barzagli, Bonucci, Balzaretti - Marchisio, Montolivo, Pirlo, De Rossi (Nocerino 80) - Balotelli, Cassano (Diamanti 79). Selecţioner: Cesare Prandelli
Stadion Olimpic (Kiev): 60.000
Arbitru: Pedro Proenca (Portugalia)

În semifinale, Italia va întâlni, joi, la Varşovia, selecţionata Germaniei.

Miercuri, 27 iunie, se joacă Portugalia - Spania, de ora 21.45, la Doneţk.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite