S-a vândut Chelsea pe o sumă colosală: Rusul Abramovici e istorie! Noul patron e un american cu o avere uriaşă

S-a vândut Chelsea pe o sumă colosală: Rusul Abramovici e istorie! Noul patron e un american cu o avere uriaşă

Tod Boehly, foarte împlicat în lumea sportului de performanţă

Gata cu „Chelski“, aşa cum a fost denumită formaţia londoneză, în mod ironic, după preluarea ei de către Roman Abramovici, în 2003. De acum încolo, un american va „pompa“ milioane de euro în conturile echipei care a cucerit Liga Campionilor, anul trecut.

Chelsea Londra va rămâne o forţă în fotbalul mondial, chiar dacă, la un moment dat, i s-a cântat prohodul. Iar asta pentru că plecarea lui Roman Abramovici (55 de ani) nu va afecta clubul din punct de vedere financiar. Oligarhul rus a fost înlocuit de un om de afaceri american, la fel de bogat.

Vorbim despre Todd Boehly (48 de ani), foarte implicat în lumea sportului. Acesta deţine acţiuni la echipele LA Dodgers (baseball), LA Lakers (baschet) şi, în 2019, a mai încercat să cumpere Chelsea, în schimbul sumei de 3 miliarde de dolari. Atunci însă, tentativa sa a eşuat.

Acum, negocierile au început la data de 6 mai şi s-au încheiat, cu succes, aseară. Suma tranzacţiei: 4,25 de miliarde de lire sterline. 

Afacerea a fost autorizată şi de guvernul britanic, după cum a anunţat agenţia AFP. 

Noul propietar al clubului Chelsea deţine o avere estimată la 4,5 miliarde de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările