România profită de sancţiunile impuse Rusiei: Două decizii care ne avantajează direct

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu (CSM Bucureşti) şi colegele sale au avansat în sferturile Ligii Campionilor
Cristina Neagu (CSM Bucureşti) şi colegele sale au avansat în sferturile Ligii Campionilor

Rusia e încolţită şi izolată, la nivel internaţional. E o consecinţă firească a războiului pe care l-a început Vladimir Putin, în Ucraina.

Rusia a fost „rasă“, în decurs de 6 zile, de când a început invazia Ucrainei, de pe harta sportului internaţional. 

Echipele ruse au fost excluse de la toate competiţiile internaţionale şi, inclusiv la disciplinele individuale, cum ar fi tenisul, asistăm la decizii radicale, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Având în vedere această situaţie, două dintre sancţiunile care au fost impuse Rusiei, pe plan sportiv, în ultimele 24 de ore, avantajează România. 

La handbal feminin, CSM Bucureşti tocmai a scăpat de barajul cu ŢSKA Moscova (26/27 martie, acasă şi 2/3 aprilie, deplasare) pentru că formaţia rusă, antrenată de românul Florentin Pera, a fost eliminată din Liga Campionilor! Drept urmare, Cristina Neagu şi colegele sale au avansat, în sferturi, fără să mai joace vreun baraj. 

Tot la handbal, însă la masculin, Minaur Baia Mare a scăpat de barajul cu formaţia rusă, HC Viktor Stavropol, în sferturi, avansând în semifinalele EHF European Cup.

În fine, la Rugby Europe Championship 2022, Rusia a fost eliminată din competiţie şi rezultatele înregistrate de ea au fost şterse. În prima etapă a competiţiei, care contează pentru calificarea la Mondialul din 2023, România a învins Rusia, pe stadionul „Arcul de Triumf“, la data de 5 februarie, scor 34-25. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite