România, locul 14 la CM juniori de sărituri cu schiurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săriturile cu schiurile capătă amploare şi în România
Săriturile cu schiurile capătă amploare şi în România

Echipa de juniori a României, prezentă în premieră la Campionatul Mondial de sărituri cu schiurile Under 20, găzduită între 28 şi 30 ianuarie la Hinterzarten (Germania), a ocupat locul 14 în competiţia pe echipe, informează OMV, partener al FR de Schi Biatlon.

Peste 80 de săritori din 27 de ţări au participat la competiţia din Germania, unde am fost reprezentaţi de Szilveszter Kozma, Remus Tudor, Szilveszter Fülop şi Adrian Vornicu şi antrenorul coordonator al echipei naţionale de sărituri cu schiurile, Florin Spulber.

''Aceasta participare dovedeşte că baza noastra de selecţie se dezvoltă, sporindu-ne astfel şansele de a obţine rezultate bune în următoarele competiţii internaţionale. Hinterzarten reprezintă o experienţă foarte valoroasă pentru sportivii noştri şi cred că doar participând la astfel de concursuri puternice putem pune bazele obţinerii unor rezultate bune în viitor. Cred că rezultatul este încurajator, confirmând evoluţia bună a tinerilor noştri sportivi, şi sper că vom reuşi rezultate şi mai bune în acest sezon', a declarat antrenorul Florin Spulber.

'Campionatul Mondial de juniori este o competiţie foarte puternică, iar faptul că o echipă românească a participat la această ediţie ne dă speranţa că vom obţine rezultate bune la nivel internaţional în viitor. Alături de partenerii noştri, OMV, am depus toate eforturile pentru dezvoltarea durabilă, pe termen lung, a săriturilor cu schiurile în România', a adăugat Puiu Gaspar, secretar general al FR de Schi Biatlon.

Federaţia Română de Schi-Biatlon a luat fiinţă în octombrie 1924. În acelaşi an a fost creată şi Federaţia Internationala de Schi, România numărându-se printre membrii fondatori. Astăzi, federaţia reuneşte peste 48 de cluburi sportive de profil din întreaga ţară, cu un total de aproximativ 2.000 de sportivi legitimaţi. Calendarul competiţional cuprinde peste 80 de concursuri şi întreceri sportive. Competiţiile interne sunt organizate pe cinci discipline: schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, snowboard şi biatlon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite