Roger Federer riscă să piardă locul unu mondial: a fost eliminat de la US Open în sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roger Federer îl felicită pe adversarul său, Thomas Berdych, pentru accederea în semifinale la US Open FOTO Mediafax
Roger Federer îl felicită pe adversarul său, Thomas Berdych, pentru accederea în semifinale la US Open FOTO Mediafax

Tenismanul elveţian Roger Federer a fost eliminat de cehul Thomas Derdych de la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Este pentru prima dată din 2003 încoace când Federer a părăsit competiţia înainte de semifinale.

Roger Federer şi-a văzut distrus visul de a deveni primul om în 87 de ani câştigător de de şase ori al turneului US Open. Călăul elveţianului a fost cehul Thomas Berdych, care l-a bătut pe Federer cu scorul de 7-6, 6-4, 3-6, 6-3. Câştigător al 17 turnee de Grand Slam, numărul unu mondial în clasamentul ATP a cedat, spre surprinderea tuturor, în sferturi, irosind şansa de a câştiga al 18 Grand Slam din carieră, scrie site-ul www.sport.ndtv.com.

„Am venit la US Open cu gândul de a câştiga, dar acum sunt foarte dezamăgit. Chiar dacă am reuşit câştig Wimbledon şi redevin numărul unu mondial, iată că acum nu am putut mai mult”, a spus Federer la finalul meciului pierdut cu Berdych.
Cehul a fost în culmea fericirii pentru succesul obţinut în faţa elveţianului. „Nu putea fi mai bine pentru mine decât să-l bat pe Federer. Este un moment minunat”, a spus Berdych după accederea în semifinalele US Open.
Eliminarea lui Federer a fost cu atât mai surprinzătoare cu cât numărul unu mondial nu mai pierduse  înainte de semifinale la US Open încă din 2003. Pe atunci, David Nalbandian îl învingea pe elveţian în turul al patrulea al turneului de Grand Slam american.
De menţionat este Berdych se va lupta pentru un loc în finală cu britanicul Andy Murray, care a trecut în sferturi de croatul Cilic. „Voi încerca să-mi îmbunătăţesc jocul pentru disputa cu Murray”, a spus cehul care este pregătit ajungă din nou în finala unui turneu de Grand Slam, după finala disputată la Wimbledon în 2010.
Ultimele două sferturi de finală vor avea loc pe şase septembrie şi vor consemna duelurile dintre Novak Djokovic şi Juan del Potro şi dintre David Ferrer şi Tipsarevic. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite