Primul campionat de fotbal din Europa care şi-a stabilit data reluării meciurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbal cu tribune goale în vremea coronavirusului partida din Champions League dintre Valencia CF şi  Atalanta pe stadionul Mestalla din Valencia FOTO Guliver / Getty Images

Olanda a devenit prima ţară europeană care a fixat data la care campionatul de fotbal se va relua după pauza forţată luată din cauza pandemiei de coronavirus.

Cluburile din Eredivisie s-au întrunit în videoconferinţă cu reprezentanţii Federaţiei de fotbal din Olanda şi au stabilit de comun acord ca sezonul să fie reluat pe data de 19 iunie, dacă Guvernul din Olanda o va permite.

Iniţial cele mai importante cluburi din Olanda (Ajax, PSV Eindhoven şi Feyenoord) au susţinut anularea sezonului, însă ameninţarea venită de la UEFA, că ligile care preferă să închidă sezonul ar putea fi excluse din cele două competiţii europene importante , a determinat o schimbare de poziţie radicală.

Oamenii din fotbalul olandez au stabilit ca jucătorii să reia antrenamentele, individual, pe data de 15 mai, iar începând cu 29 mai loturile să se reunească. Federaţia olandeză doreşte de asemenea să permită disputarea câtorva meciuri amicale înainte de relansarea campionatului, care să le permită jucătorilor să reintre în ritm.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite